Politika

Bošković i Palmer: CG će doprinijeti miru i bezbjednosti

Crna Gora će kao punopravna NATO članica značajno doprinijeti očuvanju mira i bezbjednosti na Zapadnom Balkanu, istaknuto je danas na sastanku ministra odbrane, Predraga Boškovića sa direktorom Kancelarije Stejt dipartmenta za Jugoistočnu Evropu, Metjuom Palmerom.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je Palmer rekao da će Stejt dipartment nastaviti da podržava reforme u Crnoj Gori, kao i regionalne napore za unapređenje stabilnosti i prosperiteta Zapadnog Balkana.

Bošković se, kako se navodi, zahvalio Palmeru na sveukupnoj i konstantnoj podršci Sjedinjenih Američkih Država, posebno u domenu ostvarenih reformi koje su prethodile članstvu Crne Gore u Alijansi.

On je ocijenio da dvije zemlje imaju izuzetno kvalitetnu i sadržajnu bilateralnu odbrambenu saradnju koja će se, kako je izrazio uvjerenje, produbiti u svojstvu NATO saveznica.

“Govoreći o regionalnoj saradnji u domenu odbrane, ministar je istakao da će Crna Gora nastaviti da se snažno zalaže za promociju NATO politike “otvorenih vrata”, te podržati zemlje Zapadnog Balkana u njihovim integracionim procesima”, kaže se u saopštenju.

Bošković je upoznao sagovornika o aktuelnim procesima modernizacije i unapređenja sposobnosti Vojske Crne Gore, kao i planovima za naredni period.

Palmer je čestitao Boškoviću na punopravnom članstvu Crne Gore u NATO, uz naglasak da naša zemlja predstavlja primjer kako uspješne i sveobuhvatne reforme vode do članstva u Alijansi.

Send this to a friend