Politika

Bošković: Pod plaštom ikona i svetaca pokušavaju isti scenario iz 2016. godine

Ono što se dešava i način na koji se Crna Gora želi pokoriti beogradskom i moskovskom režimu je perfidna igra skrivena ispod skuta Srpske pravoslavne cvrkve, rekao je dana ministar odbrane Predrag Bošković tokom rasprave u Skupštini.

“Svi pokušaji od 2006. na ovamo sa istom matricom, malo drugačijom logistikom, korišćenja drugih proksija u Crnoj Gori, prije svega političkih partija su se pokazali kao jadni i osuđeni na poraz”, naglasio je Bošković tokom rasprave o Predlogu zakona o vojno – obavještajnim poslovima.

Prethodno je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović kazao je da se nekome žuri da se što prije izglasa zakon kako bi se formirala “još jedna udbaška struktura bliska DPS, prirepak ANB” u susret značajnim događajima koji slijede u Crnoj Gori.

“Režim ne oskudijeva u špijunima i službama koji treba da štite zločinački režim i njgovog vođ”, rekao je Vučurović.

Reagujući na te ocjene, Bošković je kazao da se ponavlja scenario kao i 2016. godine samo na drugi način.

“Da bi se opravdala uložena sredstva u disciplinovanje Crne Gore da slijepo slijedi naloge sa drugih adresa onda je u ovom periodu igra zaigrana sa drugim proksijem u Crnoj Gori koji pod plaštom ikona i svetaca pokušava taj isti scenario koji se ponavljao 2016. da sada sprovede na potpuno drugačiji način”, rekao je Bošković.

Navodi i da su građani to to prozreli.

“I 30. avgusta će znati prije svega da izaberu zbog sebe i svojih porodica ono što je najbolje i što ih vodi u civizilovano društvo”, kazao je Bošković, dodajući da se današnja polemika ne tiče Predloga zakona, već se kako je rekao vodi politička kampanja.

Bošković je, govoreći u Skupštini Predlog zakona o vojno obavještajnim poslovima o kojem Skupština danas raspravlja, kazao da je ovaj akt rezultat reforme sektora odbrane i bezbjednosti, i dio je već širokog normativnog okvira koji je unaprijeđen u prethodnom periodu, a obuhvata Strategiju nacionalne bezbjednosti, Strategiju odbrane Crne Gore, Dugoročni plan razvoja odbrane, Zakon o Vojsci Crne Gore, kao i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti tajnih podataka koji je, takođe, danas na dnevnom redu Skupštine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
somi
Gost
somi

Aleksandra Vukovic buduci predsjednik Crne Gore

velko
Gost
velko

a u cem to podrzavate SPC Vojo oli rec da znamo ali konkretno- pusti pricu zakon progon reci sto ces pa ako je ispravno i Vojo ce mo pdrzimo tebe….. ali shvati ne mozete osvojit CG-tvrd je orah vocka cudnovata…….

Mongro
Gost
Mongro

Tlo im se trese pod nogama! Panika ih hvata! Pritisak u glavama im raste! Sad kad ne budu mogli da se međusobno dogovore, jer kako neko reče babe i žabe se ne sabiraju, onda će početi svoju staru praksu pljuvanja po neistomišljenicima opozicionarnih kolega! Sve već viđeno! I da obični smrtnik očekuje nešto bolje od takve rulje?! To su samo… Više »

VOJO
Gost
VOJO

JEDNOUMNA VOJSKA… Ne možete stvarati vosku koja progoni ljude koju podržavaju SPC… To nije vojska.. To je DPS vojska.. Ovakva vojska ne može braniti CG…

Toliko.
Gost
Toliko.

Ta vojska upravo to i radi, brani crnu goru i crnogorce od onih koji žele da ih unište i poreknu njihov identitet.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

navukli su ih ko ovce da sami naprave spisak, sad znamo koji su to svetosavci u vojsci!! sad lagano razduzit opremu i naoruzanje i doma, kod carevica na mjesalicu!!

Hogar
Gost
Hogar

Bilo kako bilo opet vlada – Milo . #malo se šalimo ali otvorite oči,ljudi.Takva nam je ponuda da su neki normalni bez političkog značaja i snage,neke nenormalne(svetosavci,četnici,prosrpska opozicija) apsolutno nećemo,i ko nam onda ostaje??Uz sve mane.
Neke promjene koje priželjkujemo i dalje na čekanju zbog objektivnih okolnosti.
Smrt fašizmu ! (svetosavlje jeste fašizam)

Virus
Gost
Virus

E ovo je ljudina

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Ne znam ksko se zove baraba iz df sto je pomenula u negativnom kontrkstu bivseg komandanta saj i njegovog sina , pitomca u Hrvatskoj vojnoj akademiji pri NATO. Duznost mi je jer poznajem pirodicu da bitangu upoznam da je njihov otac i djed bio u narucju majke dok su je cetnici bajonetima boli …prezivio je ali ostao bez majke. A… Više »

Liberal
Gost
Liberal

A dzabe im sve ,bukvalno su im svi pokusaji propali do sad a ne jedan ovako neozbiljan sa pukovnikom ristom

Stefo12
Gost
Stefo12

Pitanje je dana kad ce opet satore da razapnu u centar

Miloš
Gost
Miloš

Puna podrška crnogorskoj vojsci!

Crni
Gost
Crni

E jadna je vojska kad se oficiri ne pitaju nego ekonomisti

Mila K
Gost
Mila K

Vojska se ne bavi unutrašnjom bezbjednošću. Kakve su ovo izjave? Zašto se ministar odbrane bavi pitanjima koja nisu u njegovom resoru?

Masina
Gost
Masina

Hahahhahaha

Gabelj
Gost
Gabelj

Piiiiiii

Lemi
Gost
Lemi

Nasi su ministri promasili zanimanje…sve znaju osim ono za sta ih placamo.

Mirjana
Gost
Mirjana

Vucurovic i danas pokazao i dokazao besmisao,uzaludnost,prostakluk i zaostalost politike demokratskog fronta.

Eki
Gost
Eki

Prije ce bit da pokusavaju scenario iz 90-ih

CrnoGorac
Gost
CrnoGorac

Jadno ministre.

Miroljub
Gost
Miroljub

Mitropolija treba da slijedi crnogorski putu i bude crkva Crne Gore a ne eksponent teritorijalnih pretenzija druge drzave

marius
Gost
marius

Dace Bog prvo ove korone da se trsimo,a onda kad budu izbori, na miran, kulturan nacin kako prilici crnogorcima, olovkom u ruci, obracunamo se sa velje serbskim nacionalizmom, i posljemo ga u proslost. Nek je vjecna nasa mila domovina CRNA GORA !

marko
Gost
marko

Pa je li ovo realno??? Posle javnog prosipanja i blamiranja sa laznim drzavnim udarom,sad evo opet se ozivljava stara tema pred nove izbore! A dokle viseeee????

Lovcenac
Gost
Lovcenac

Iskreno se nadam da ce prestati ova srpska agresija na Crnu Goru

Podrška
Gost
Podrška

Sve tačno. Hoće da sačuvaju milione po svaku cijenu.

Miroljub
Gost
Miroljub

Nekanskinu mantije pa neka izadju na izbore, a ne ovako kao sto rade

Dragutin51
Gost
Dragutin51

SPC je insturment u rukama srpskih nacionalistickih krugova

Anita
Gost
Anita

Crna Gora je izlozena velikoj hajci i harangi poslednjih pola godine

Zivot
Gost
Zivot

A zasto stalno o Crkvi ?
Jel sada to gospodine jer Nato prskaje ?
Procitajte malo na Svijetske portale I TV …
mnogo toga ce biti jasnije kada procitate dvije strane
Pozdrav I perite ruke 20 sekundi

Primorac
Gost
Primorac

tačno gsp.Boškoviću.

Teona
Gost
Teona

Isti oni ljudi koji su bili protiv drzavale tada, oni su protiv drzave i danas

Send this to a friend