Politika

Bošković potpisao Pismo namjere o saradnji u oblasti obuke pilota u Evropi

Na marginama ministarskog sastanka Sjevernoatlantskog saveza, ministar odbrane Predrag Bošković potpisao je Pismo namjere o multinacionalnoj saradnji u vezi sa uspostavljanjem mreže NATO centara za obuku pilota u Evropi (NATO Flight Training in Europe – NFTE).

Predrag Bošković

Pored Crne Gore, Pismo je potpisalo još deset država članica NATO – Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Grčka, Mađarska, Republika Sjeverna Makedonija, Portugal, Rumunija, Španija i Turska.

U cilju efikasnijeg korišćenja postojećih kapaciteta za obuku pilota vazduhoplovnih snaga članica Sjevernoatlantskog saveza, predloženo je uspostavljanje mreža NATO centara za obuku pilota u Evropi – NFTE.

“Povezivanjem nacionalnih i multinacionalnih centara za obuku pilota u jedinstvenu mrežu biće unaprijeđena interoperabilnost i smanjeni troškovi obuka za pilote aviona i helikoptera, kao i troškovi obuka za upravljanje bespilotinim letjelicama”, saopšteno je iz Ministarstva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Kako bi ja volio ovdje na Ćemovsko da im je obučni centar….Pa da dodjem autom tu blizu dje rokaju’.Svašta nešto izvode…I da gledam….Auuu..Bruka

Cicimile
Gost
Cicimile

Ja mislim da je konfiguracija naseg terena idealna za obuku pilota helikootera…klisure kanjoni ravnice more …srecno.

miki
Gost
miki

posle nek odu kao dr. da rade u eu…ulozite ulozite….pa snjima u bg

Send this to a friend