Politika

Bošković: Tijesna saradnja sa saveznicama osnov u borbi sa bezbjednosnim izazovima

Ministar odbrane Predrag Bošković tokom drugog dana učešća na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji imao je bilateralni sastanak sa ministrom odbrane Kipra, Savasom Angelidesom. Tokom sastanka potvrđena je kontinuirana politička podrška i ekspertska pomoć Kipra na planu evropskih integracija Crne Gore. Razgovor je bio prilika i za konstruktivnu razmjenu mišljenja o aktuelnom političkom trenutku u državama EU, kao i važnim bezbjednosnim izazovima od globalnog značaja.

Tokom konferencije, Bošković je prisustvovao radnom ručku u organizaciji ministarke odbrane SR Njemačke, Anegret Kramp Karenbauer. Boškovič je čestitao ministarki na nedavno preuzetoj dužnosti i izrazio nadu da će se tokom njenog mandata nastaviti izuzetno dobra i intenzivna saradnja dvije države na polju odbrane.

Naglasio je da se Njemačka u proteklim godinama pokazala kao pravi partner, a sada i saveznik Crnoj Gori na putu ispunjavanja NATO ciljeva sposobnosti i procesa modernizacije Vojske Crne Gore.

Ministarka Karenbauer izrazila je zadovoljstvo što su odnosi dvije države na visokom nivou, naglašavajući važnost saradnje sa svim zemljama saveznicama, ne uzimajući u obzir veličinu zemlje ili brojčanost njene vojske.

Kao potvrdu tome, Karenbauer je pohvalila doprinos naše zemlje kolektivnom sistemu, kao i učešće pripadnika Vojske Crne Gore u mirovnim misijama i operacijama, te izrazila zadovoljstvo zajedničkim učešćem u misiji „Odlučna podrška“ u Avganistanu.

Ona je zaključila da će Njemačka ostati posvećena razvijanju dobre bilateralne saradnje, kao i konstantom pronalaženja novih modaliteta za njeno unaprjeđenje.

Ministar odbrane je održao i bilateralni sastanak sa glavnim predstavnikom za spoljnu politiku njemačke ekološke partije Alijansa’90/Zeleni, Omid Nouripourom, koji kao član Bundestaga predstavlja Saveznu državu Hesen. Tu je bilo riječi o ključnim programima i stavovima partije “zelenih”, po pitanju migracija i izbjeglica, zaštiti klime i klimatskim promjenama, kao i aktuelnoj krizi na Bliskom istoku.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Peđica kikerez
Gost
Peđica kikerez

Koliki su ovi kad je Peđica najviši?

CG4Nahije
Gost
CG4Nahije

Daj ne forsirajte ove sto ih ne voli niko u CG. Vi kao da nemate mozga? Njega niki ni u DPS ne voli acpogotovo ne muslimani i albanci a vi pojahali danima. Daj izbacajte ljude koje voli narod i bez gluposti o hibridnom ratu ili ugrozenosti drzave. Kao da namjerno dajete izjave i pravite korake da narod sve vise okrece… Više »

Crni
Gost
Crni

Jestr li nasli hibride

Vezir
Gost
Vezir

Najljepsi je

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ne vidjeh dobro jesu li ovo oni iz NATA,sa nasim ministrom

Peđica kikerez
Gost
Peđica kikerez

Kažu da je poklonila Peđici set zimskih guma za Mašana?

Send this to a friend