Politika

Bošković uručio medalje crnogorskim NATO vojnicima u Avganistanu

Ministar odbrane, Predrag Bošković uručio je NATO medalje pripadnicima VII kontingenta Vojske Crne Gore angažovane u bazi Šahin, u sastavu holandske čete za uspješno učestvovanje u misiji pod mandatom NATO-a, a starijem vodniku Vladimiru Kilibardi unapređenje u viši čin, zbog spasavanja života pripadniku mongolskog kontingenta.

Bošković je tokom susreta sa našim vojnicima izrazio zadovoljstvo što ih zatiče u dobrom raspoloženju i zdravstvenom stanju i istakao da mu izuzetno imponuju pozitivne ocjene od svih visokih vojnih zvaničnika u misiji „Resolute Support“, prvenstveno od komandanta Regionalne komande Sjever, njemačkog brigadnog generala Volf-Jirgena Štala.

On je poručio da upravo oni, zajedno sa pripadnicima kontingenta, koji su angažovani u bazi „Marmal“, takvim pristupom i odnosom prema odgovornim zadacima, reprezentuju Crnu Goru i njenu vojsku na najbolji mogući način.

Drugog dana boravka u Avganistanu ministar Bošković se sastao i sa komandantom hrvatskog kontingenta, pukovnikom Željkom Ljubasom.

Ministar se zahvalio Ljubasu na podršci koju Oružane snage republike Hrvatske pružaju VCG i konstatovao da tako visok nivo saradnje vojnika u misiji odslikava izuzetno dobre odnose dva ministarstva.

Ljubas je zahvalio ministru Boškoviću na posjeti i istakao da mu je izuzetno zadovoljstvo što ima priliku da upozna ministra sa trenutnom situacijom, dinamikom ispunjavanja i budućim zadacima misije u Avganistanu.

On je iznio izuzetne pohvale na račun stepena profesionalizma, obučenosti i opremljenosti crnogorskih vojnika prilikom izvršavanja zadataka u misiji i izrazio očekivanje da će i do kraja misije jednako posvećeno izvršavati sve povjerene zadatke.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cinik
Gost
cinik

Bošković sa pancirom!?

Sirko
Gost
Sirko

Placenici koji zaradjuju novac na djecijim suzama zasluzuju prezir. Sta je to nama neki Avganistanac nazao ucinio da bi mu nasi placenici okupirali zemlju i nanosili djeci bol i suze. Otimali im snove i nadanja.

Izgubljeni
Gost
Izgubljeni

Ne mlatunjaj majke ti.

Send this to a friend