Politika

Bošković: Vježba Adrion Livex 19 potvrda bliske saradnje NATO saveznica

Vježba Adrion Livex 19, koja se ove godine održava u Crnoj Gori, još jedna je potvrda da NATO saveznice sarađuju blisko, kazao je danas ministar odbrane Predrag Bošković.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, on je dodao da i ta međunarodna pomorska vježba, koja će trajati do 27. juna, pokazuje ispravnost odluke naše zemlje da uđe u NATO.

“Ono što je Crna Gora napravila 2017. godine, svakako je jedan od najispravjijih poteza, kojim je obezbijeđena potpuna sigurnost građana i imovine”, istakao je ministar.

Bošković je danas sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem, komandantom Mornarice Vojske Crne Gore, kapetanom bojnog broda, Veskom Tomanovićem i ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori, Veselkom Grubišićem, posjetio u barskoj luci hrvatski obalski patrolni brod OB-31 Omiš, koji učestvuje u međunarodnoj pomorskoj vježbi Adrion Livex 19.

Tokom demonstrativne vožnje, koja je obavljena u barskom akvatorijumu, zapovjednik broda, poručnik bojnog broda Ante Silić, predstavio je mogućnosti Omiša, koji je sagrađen u splitskom brodogradilištu prije pola godine. Prezentovani su spuštanje i ukrcavanje čamca, sa posadom bording tima.

“Bila je ovo veoma korisna posjeta. Upoznali smo se sa zajedničkim bezbjednosnim prioritetima kada je Jadransko more u pitanju i na koji način možemo zajedničkim snagama da preduprijedimo bilo kakvo ugrožavanje bezbijednosti akvatorijuma Jadranskog mora”, ocijenio je crnogorski ministar odbrane.

On je kazao da za taj tip broda postoji interesovanje i sa naše strane da u nekim narednim godinama postane možda dio naših oružanih snaga.

“Ali, posjeta je iskorišćena i da vidimo koje su sposobnosti i ostalih brodova mornarica zemalja koje učestvuju u vježbi, Grčke, Italije, Albanije i Slovenije”, naglasio je Bošković, kojeg su u luci pri dolasku pozdravili komandanti svih brodova koji učestvuju u vježbi.

U vježbi učestvuje šest zemalja članica Adrion inicijative – Italije, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Albanije i Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rifat
Gost
Rifat

Mislite da narod podrzava nato? Anketa moliću…

Titogradjanin
Gost
Titogradjanin

Hrvati prave i remontuju brodove u svojim brodogradilistima, a mi unistili dva, Arsenal i Bijelu. U starom Rimu, zbog ovakvih stvari su se postavljali tutori.

Konz
Gost
Konz

Kao i sve ostalo sto su unistili. Ali narod briga zato, bitno je da se mrzi Srbija.

Klicevski Zbor
Gost
Klicevski Zbor

Gomila kompanija u BiH, Srb i Hr posluje kao KAP dok je bio drustveni.
Teski minusasi, minus se pegla ppmocu subvencija ogromnih.

Send this to a friend