Politika

Bošnjaci još ne pozivaju DPS u Rožajama, pregovori u ostalim gradovima u završnoj fazi

Formiranje vlasti u svim opštinama gdje su 27. maja održani izbori biće završeno uskoro. Vlast će činiti koalicioni partneri sa državnog nivoa-Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka (DPS, SD i BS). Izvjesno je da će DPS i SD svuda zajedno biti dio koalicione vlasti, jer je DPS, uprkos apsolutnoj pobjedii ponudio dio vladajućeg kolača u Podgorici, pa će se Socijaldemokrate na isti način revanširati u Plavu.

Rožaje

<<<DPS ponovo vlast u Kolašinu, dominacija u Bijelom Polju, Pljevljima, Šavniku, Danilovgradu, Žabljaku<<<

Enigma za sada ostaje Rožaje, jer Bošnjačka stranka još nije DPS pozvala da zajedno formiraju vlast u tom gradu.

Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević, za CdM kaže da je na Bošnjačkoj stranci da odluči da li će praviti koaliciju sa DPS-om. Ima i jasnu poruku kada je riječ o mogućem koalicionom djelovanju u ovom gradu.

“Niti se nudimo, niti bježimo od odgovornosti. Na Bošnjačkoj stranci je da odluči. To su naši koalicioni partneri. Vidjećemo kako sve to biti realizovano”, istakao je bio Milošević.

U Baru su uveliko u toku pregovori o formiranju vlasti. DPS, kako kaže Milošević, želi da to bude koalicija sa listom Biram Bar Radomira Novakovića Cakana i Socijaldemokratama.

“Želimo da napravimo koaliciju koja će realizovati razvojne projekte u Baru, i to će determinisati formiranje koalicije u ovom gradu”, rekao je Milošević za CdM.

Kada je riječ o predsjedniku Opštine, prema njegovim tvrdnjama, Opštinski odbor najjače partije daće predlog za tu poziciju.

U Kolašinu će vlast nakon što su porazili koaliciju Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Socijaldemokratske partije (DF-SNP-SDP), činiti DPS, SD i Grupa birača Šule i Mikan.

Riješeno je i pitanje vlasti u Bijelom Polju.

“Grad će nastaviti da vodi Petar Smolović, a u vlasti sa nama biće BS i SD.  Uskoro nas očekuje i formiranje vlasti u Danilovgradu”, dodao je Milošević.

Prema njegovim riječima uskoro biti formirana vlast u Šavniku i Pljevljima, gdje je gotovo sve dogovoreno.

Na Žabljaku je juče izabran predsjednik Skupštine, i to je Vidoje Tomčić koji je i u prethodnom sazivu bio na čelu Skupštine Opštine.

Opštinski odbor DPS predložio je da Veselin Vukićević opet bude predsjednik Opštine Žabljak.

M. Dušević

16 Komentara na "Bošnjaci još ne pozivaju DPS u Rožajama, pregovori u ostalim gradovima u završnoj fazi"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend