Politika

Bošnjaci još ne pozivaju DPS u Rožajama, pregovori u ostalim gradovima u završnoj fazi

Formiranje vlasti u svim opštinama gdje su 27. maja održani izbori biće završeno uskoro. Vlast će činiti koalicioni partneri sa državnog nivoa-Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka (DPS, SD i BS). Izvjesno je da će DPS i SD svuda zajedno biti dio koalicione vlasti, jer je DPS, uprkos apsolutnoj pobjedii ponudio dio vladajućeg kolača u Podgorici, pa će se Socijaldemokrate na isti način revanširati u Plavu.

Rožaje

<<<DPS ponovo vlast u Kolašinu, dominacija u Bijelom Polju, Pljevljima, Šavniku, Danilovgradu, Žabljaku<<<

Enigma za sada ostaje Rožaje, jer Bošnjačka stranka još nije DPS pozvala da zajedno formiraju vlast u tom gradu.

Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević, za CdM kaže da je na Bošnjačkoj stranci da odluči da li će praviti koaliciju sa DPS-om. Ima i jasnu poruku kada je riječ o mogućem koalicionom djelovanju u ovom gradu.

“Niti se nudimo, niti bježimo od odgovornosti. Na Bošnjačkoj stranci je da odluči. To su naši koalicioni partneri. Vidjećemo kako sve to biti realizovano”, istakao je bio Milošević.

U Baru su uveliko u toku pregovori o formiranju vlasti. DPS, kako kaže Milošević, želi da to bude koalicija sa listom Biram Bar Radomira Novakovića Cakana i Socijaldemokratama.

“Želimo da napravimo koaliciju koja će realizovati razvojne projekte u Baru, i to će determinisati formiranje koalicije u ovom gradu”, rekao je Milošević za CdM.

Kada je riječ o predsjedniku Opštine, prema njegovim tvrdnjama, Opštinski odbor najjače partije daće predlog za tu poziciju.

U Kolašinu će vlast nakon što su porazili koaliciju Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Socijaldemokratske partije (DF-SNP-SDP), činiti DPS, SD i Grupa birača Šule i Mikan.

Riješeno je i pitanje vlasti u Bijelom Polju.

“Grad će nastaviti da vodi Petar Smolović, a u vlasti sa nama biće BS i SD.  Uskoro nas očekuje i formiranje vlasti u Danilovgradu”, dodao je Milošević.

Prema njegovim riječima uskoro biti formirana vlast u Šavniku i Pljevljima, gdje je gotovo sve dogovoreno.

Na Žabljaku je juče izabran predsjednik Skupštine, i to je Vidoje Tomčić koji je i u prethodnom sazivu bio na čelu Skupštine Opštine.

Opštinski odbor DPS predložio je da Veselin Vukićević opet bude predsjednik Opštine Žabljak.

M. Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
tviti
Gost
tviti

SD- ovci u pamet se , dobra ste partija imate skolovane ljude ne dozvilite da BS -kadar i dalje unistava jos to malo institucija u plavu i ne dozvolite da dom zdravlja i skole budu u njihovim rukama.oni su ih unistili, opljackali i dalje to rade. Jer ako to sad ne uradite nikad necete a sledeci izbori su ”sjutra” nemojte… Više »

sokrates
Gost
sokrates

Zar njih ima jos tamo u Rozajama???Hajde da im jos koju direktorsku fotelju u Podgorici obezbijedimo da nas vode skolovani kadrovi u bolju buducnost i prosperitet:):)!

tetrebu
Gost
tetrebu

“Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević” wtf????

Cremisimo 11 ml
Gost
Cremisimo 11 ml

Bosnjacima behar probeharao 😄😄😄😄😄😄😄😄

Ma nemoj
Gost
Ma nemoj

BS utrosila na kupovinu glasva preko 1000000 €- uposlili za 4 godine vladavine 500 svojih glasaca, dps preko 300000€, sd 100000 €. Neka sve tri budu na vlasti jer ovaj narod bolje nije ni zasluzio.

Gost
Gost
Gost

A ne pominjete Berane? Jos od februara se nisu dogovorili i postavili nove direktore i radnike. A dje i da mogu kad od ovih ‘starih’ nemaju dje da sjednu koliko ih ima zaposlenih od prije izbora.

da da
Gost
da da

Taman.

Omso
Gost
Omso

Treba da se dogovore u Rozaje BS i DPS.To su prirodni koalicioni partneri.Ali iz prikrajka vreba najveci šlam na teritoriji Crne Gore, SD druzina, koja gleda da se ugura u vlast.Mora BS da ima dovoljno sirine i uzme DPS u Rozaje.Ali bez poltrona,ulizica i nistavila iz SD-a.SD dno dna

Lipovo
Gost
Lipovo

Čekajte dok budu imali većinu u CG.

Nihad
Gost
Nihad

Zasto bi koga BS pozivao u vlast u Rozaje kada ima apsolutnu?Sd-u da moze biti nidje ne bi uzeo BS u vlast.SD je najveci otpad na politickoj sceni Crne Gore.Lesinari,poltroni,ulizice…SD bljak.

Moj Nihade
Gost
Moj Nihade

i DPS ti je takav isto Nihade, samo sto ne vidis izgleda. Kada su ti u Rozajama dijelili vlast ovi iz DPS-a kada su bili oni apsolutna vlast 😀 Mada se bosnjacima ne zna jos, mozda se i toga prihvate. Samo sto ako ih prihvate na sledece izbore vidjeces kako ce proci.

Željko
Gost
Željko

Ili u Tivtu kada NHI osvoji vlast, ali sa DPS i NHI je jači! Isto važi i za Ulcinj!

Petar
Gost
Petar

Bice kako bude,logicnije je BS DPS,a SD na sve gleda kao na plijen,e dje god budu mogli ima da cerupaju do srzi,nema srece u opstine dje se oni budi pital,sve im se svodi kako da uhljebe namjeste.SD pih.
.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Utvrdjuju pazar u drugim opstinama. Najedno ce naplatiti i jedni i drugi ali sa racina gradjana!

Denis
Gost
Denis

A zašto bi ih pozivali,kada imaju većinu u lokalnom parlamentu…

Mrki
Gost
Mrki

Znate vi dobro zašto… 🙂

Send this to a friend