Politika

Bošnjačka stranka na izbore ide samostalno

Bošnjačka stranka (BS) će na izborima 30. avgusta nastupiti samostalno, saznaje Dan iz vrha te partije.

Kako je rečeno, ta odluka će i zvanično biti potvrđena na sjednici Predsjedništva partije i to kroz najkasnije dva dana.

Sjednica će se, zbog cjelokupne situacije oko epidemije izazvane virusom korona i mjera koje je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) propisalo u cilju zaštite zdravlja građana, održati elektronskim putem.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović, kao i cijeli vrh partije su od dana raspisivanja izbora, kako parlamentarnih tako i lokalnih, u pet crnogorskih opština, isticali da od svih modela najviše preferiraju samostalni nastup, kao i da su njemu pred svake izbore uvijek davali prednost, što će, kako pouzdano saznajemo, biti slučaj i ovoga puta.

Politički direktor partije Suljo Mustafić je nedavno kazao da Bošnjačka stranka nema problem da preskoči cenzus, te da uvijek može i samostalno da nastupi bez da se oslanja na koalicije. Uvjeren je i da će zadobiti podršku velikog broja birača, kao potvrdu svega što su do sad radili.

Odluku o samostalnom nastupu na predstojećim izborima do sada su donijele još dva politička subjekta i to Socijaldemokratska partija (SDP), na čijem je čelu Draginja Vuksanović Stanković, kao i Socijaldemokrate (SD), kojom rukovodi Ivan Brajović.

Rukovodstvo obje partije je u više navrata isticalo da se od njih i očekivalo da nastupe samostalno, obzirom da su na to navikli svoje birače, i da se o eventualnim koalicijama može pregovarati nakon izbornog dana.

Ne kriju i da povjerenje koje zadobijaju od građana iz dana u dan sve više raste, te da ne sumnjaju u još bolji izborni rezultat i ove godine.

Izbori za poslanike održaće se 30. avgusta, kao i za odbornike u pet opština i to: Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nenad
Gost
Nenad

Samostalni ste bas to znamo …

Bringer
Gost
Bringer

Imali ste glasaca zto sto je bilo sve jedno dps ili bs a ovako će te na koljena PRECIJENILI STE SE ALI NEKO JE DOBIO LOVU

Cipiripi
Gost
Cipiripi

Interesantno je da se cak i na ovako “obicnu” vijest mora nesto prokomentarisati kako bi se povukla diskusija i sve ovo odjednom postalo grozno pri cemu ce se naci neko strucan ko ce da svali cak i ovo na DPS… E kuka nam kakvi smo! Opustite se malo ljudi, disite kroz nos dok obavezno nosite masku i prije toga ste… Više »

Tealk
Gost
Tealk

to je to svi se nadaji da ce sa svojih par mandata prelomiti dje treba pa ucjenjivati velikog, e pa mali da je veci to je kod nas samo

Exponto345
Gost
Exponto345

U nadi da cete biti politicka proslost ili makar da vam se malo suze aspiracije koje nemaju uporiste u sposobnosti i znanju!

Bob Rock
Gost
Bob Rock

I na kraju će biti sa DPSom kao svaki put do sada

Sead
Gost
Sead

Ne nego ce sa retrogradnim DF i njegovim istomišljenicima.

Send this to a friend