Politika

Bošnjačka stranka postala članica Evropske narodne partije

Na današnjoj Političkoj Skupštini EPP-a, održanoj u Evropskom Parlamentu, izglasano je članstvo Bošnjačke stranke u Evropske narodne partije (EPP), najačoj i vladajućoj političkoj snazi na nivou EU.

Funkcioneri Bošnjačke stranke, potpredsjednik Osman Nurković, politički direktor Suljo Mustafić, predsjednik Foruma mladih i član Izvršnog odobra za međunarodnu saradnju Sead Šahman, i predstavnica Foruma žena Bilsana Bibić su tim povodom u prethodna dva dana u Briselu održali više susreta sa čelnicima EPP-a, između ostalog sa predsjednikom Josefom Daulom, potpredsjednikom Paulom Rangelom i komesarom Johanesom Hanom.

Delegacija BS-a je drugog dana zasijedanja Političke Skupštine EPP-a prezentovala članicima programska načela.
Potpredsjednik Nurković je naglasio da je Bošnjačka stranka državotvorna, proevropska i prozapadna stranka od samog osnivanja.

“U naše temeljne programske odrednice ugradili smo – obnovu nezavisnosti Crne Gore, ulazak u NATO alijansu, kao uslov regionalne stabilnosti, kao i učlanjenje u Evropsku uniju naše države. To su bili i ostali naši strateški ciljevi i mi smo sve učinili da ih kroz naše političko djelovanje promovišemo, podržimo i realizujemo”, kazao je Nurković.

On je naveo da su zalaganja Bošnjačke stranke bila vizionarska, bez potrebe mijenjanja političkog programa, a da su procesi samo potvrdili stemljenje kada su u pitanju integracije naše države i Zapadnog Balkana.

“Snažne i nezavisne institucije, vladavina prava, borba protiv kriminala i korupcije, poštovanje ljudskih prava i antidiskriminacija, sloboda medija, bezbjednost za sve gradjane, regionalna stabilnost i povezivanje, kao i integracija čitavog regiona- bile su i ostaju naši prioriteti”, naveo je Nurković.

U svjetlu aktuelnih političkih događaja u Crnoj Gori, Nurković je poručio da BS podržava politički dijalog i smatra da je u isključivo u Parlamentu i institucijama mjesto za dijalog i razgovor o svim otvorenim pitanjiima, te da aktuelna tema reforme izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori za nas predstavlja bitno pitanje, oko kojeg treba uključiti sve relevantne činioce.

Zaključeno je da se za Bošnjačku stranku otvara dobra perspektiva daljeg političkog djelovanja i obezbjeđuje snažna podrška sa evropskih adresa, značajnih za dalji razvoj partije, ali i za demokratki razvoj Crne Gore i regiona, na putu ka članstvu u EU.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kant Kant
Gost
Kant Kant

Bas ste slatki

Lipovo
Gost
Lipovo

E, srecce I radosti njihove…..! Kao kada smo postajali Titovi pioniri!

Prc CG
Gost
Prc CG

Stanite dok saznaju da je komplet partija islamski radikalizam u CG,dobice nogu prije nego sto su mislili,evropa islam ne podržava ni u kim smislu.

Send this to a friend