Politika

Bošnjak: Konačno sistemska korupcija kroz dodjelu stanova objelodanjena

Branka Bošnjak

Drago mi je da je konačno objelodanjeno ono na šta ukazujem još od 2006. godine, a to sistemska korupcija kroz dodjelu stanova i kredita državnim funkcionerima iz sve tri grane vlasti, kako bi ih izvršna vlast držala zarobljenim i poslušnim, saopštila je potpredsjednica Skupštine, Branka Bošnjak.

<<<Ćalović Marković: Stanovi i krediti za najmanje 175 funkcionera, dio arhive uništen<<<

“Napominjem da sam podnosila krivične prijave protiv predsjednika stambene komisije čuvenog “Miga Koverte” koji je poklanjao stanove kao navodne radne prostore podobnima bez ikakvog pravnog utemeljenja čak ni u njihovim nakaradnim odlukama. Tužilaštvo je to odbacilo, jer su isti ti tužioci na isti taj protivzakonit način riješili sebi ili svojoj djeci stambeno pitanje i u sramnom obrazloženju naveli da je predsjednik komisije samo ispunjavao naredbe predsjednika Vlade, Đukanovića, u šta niko nikada nije posumnjao”, kazala je Bošnjak.

Prema njenim riječima, i Ustavni sud godinama ćuti na njenu inicijativu za ocjenu zakonitosti i ustavnosti Vladine odluke o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera, kao i Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada u kome su provukli nakaradnu protivustavnu odredbu kako bi pokušali da opravdaju svoje kriminalne aktivnosti.

“Ćutao je i Ustavni sud jer su predsjednik suda i gotovo sve sudije bile dio ovih kriminalnih aktivnosti pa su i oni podmireni stanovima i kreditima. Rijetki su bili slučajevi da je nekom od njih zaista bilo neriješeno stambeno pitanje, ovo su uglavnom bili dodatni bonus stanovi ili krediti da nemire i svoje naslednike, ili ih pak prodaju po tržišnim uslovima i dobiju pare, a za uzvrat da ćute i klimaju glavom na sve što im se iz Vlade sugeriše”, rekla je potpredsjednica Skupštine.

Kako navodi, zato je stavila u procedure Zakon o utvrđivanju porijekla imovine kojim se obuhvaćeni ‘sretni dobitnici’ koji treba da obeštete državu za razluku u odnosu na tržišne vrijednosti.

“Ovaj zakon i ova odredba su i test za ovu Vladu, da vidimo koliko je spremna da se obračuna sa ovim kriminalcima zaogrnutim najvišim državnim funkcijama”, zaključila je Bošnjak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milica
Gost
Milica

To je lako,ako nije po zakonu oduzeti nekretnine,a i ovi iz bivse opozicije isto da objasne odakle im onolike kuce i stanovi.Pa ako nije po zakonu i njima oduzeti.

Vjera
Gost
Vjera

Koliko si ti stanova dobila olii to kazat

Jovo
Gost
Jovo

Treba svaki dan pisati o ovoj pljački.
Druge teme bitne nisu.

sreten
Gost
sreten

jopet ovi dps…, djavolje sile… ma nece mala nista cinjet dok god postoji termin dps

Send this to a friend