Politika

Božović: Namirnicama građani Tivta ne mogu platiti račune

Lokalna vlast u Tivtu ni nakon više od mjesec dana vanredne situacije, kada je ugrožena egzistencija i građana i
privrede, ćuti na pregršt prijedloženih mjera od strane opozicije za umanjivanje negativnih posljedica izazvanih pandemijom Covid-19, tvrde u Grupi birača “Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat.

„Pozivate na zajedništvo i solidarnost, a nemate sluha za mnoge konstruktivne mjere prijedložene od strane opozicije. Zbog lične sujete i pakosti nijeste kadri prihvatiti prijedloge koji bi na koncu vama išli u korist, jer vam je teško odreći se benefita i partijskog zapošljavanja. Vrhunac vašeg uspjeha u kriznoj situaciji je formiranje volonterskog tima u koji ste ugurali uglavnom nedovoljno uposlene i viškove zaposlenih u Opštini Tivat, listom članove DPS-a, da bi promovisali svoju partiju i kandidate na listi DPS-a za predstojeće lokalne izbore”, navodi Božović.

Kako tvrde nadalje, vlast odbija pomoć ostalih volontera koji ne odgovoraju po političkom opredjeljenju.

“Jedino je pohvalno što vaši „partijski volonteri“ trenutno rade makar nešto korisno za zarade koje im građani Tivta obezbjeđuju. I hvalite se formiranjem viber grupe preko koje promovišete partijske kadrove i koju administriraju mnogi NEZAKONITO, potpuno bespotrebno angažovani članovi PR tima Opštine, koji koštaju građane Tivta basnoslovne sume na mjesečnom nivou. Čak i te sume u zadnje vrijeme krijete pozivajući se, opet nezakonito, na zaštitu ličnih podataka, da građani Tivta ne bi znali koliko novca bahato rasipate na partijska zapošljavanja i kupovinu glasova. Ipak znamo da nas jedan od njih košta neto 1.400 eura mjesečno, više nego predsjednik opštine“ poručuje on.

Božović naglašava da su pravi volonteri u tom timu članovi Crvenog krsta koji zaista to rade iz humanih
pobuda ne primajući nikakvu naknadu za učinjeno dobro djelo.

„Vrhunac vaše solidarnosti su organizovani tragikomični performansi tapšanja po direktivi, koji vrijeđaju zdrav razum, kao na primjer ispred Doma zdravlja u Tivtu, u koji skoro niko ne ulazi, i u gradu gde su identifikovana tri slučaja zaraze u proteklih mjesec i po dana, a kojima devalvirate svaku pohvalu onima koji je zaista zaslužuju, kao što su na primjer zaposleni u Kliničkom centru CG đe se oboljeli hospitalizuju“ kazao je Božović.

Umjesto samopromocije lokalne vlasti, ova grupa birača smatra da je neophodno donijeti mjere koje su ranije prijedložili, kao što su oslobađanje plaćanja računa za vodu, kanalizaciju i odvoženje komunalnog otpada, kao i mjesečna novčana subvencija u iznosu minimalne zarade ili više, za sva domaćinstva koja su ostala bez primanja dok traje vanredna situacija.

“Suspenzija naplate svih usluga Parking servisa je takođe ranije prijedložena mjera od strane ove grupe građana. Uz navedene mjere istovremeno smo prjedložili nužno smanjenje javne potrošnje i raskidanje svih nezakonitih ugovora o privremenim i povremenim poslovima i ugovora o djelu, uz niz relokacija sredstava sa budžetskih stavki đe je trošenje novca planirano neodgovorno i neracionalno, kako bi se prikupila sredstva za prijeko potrebnu pomoć ugroženim porodicama za preživljavanje, bez dodatnog zaduživanja. Sve prethodno navedeno zavisi isključivo od volje lokalne DPS-SD-HGI koalicije, koja se stalno hvali da vodi računa o dobrobiti građana i da je Opština likvidna i vrlo uspješna. Imajući u vidu da
nijesu smanjivali plate sebi i zaposlenima u administraciji koja u velikom dijelu takođe „ostaje doma“, i
da na račun pandemije ni krivi ni dužni potpuno nezasluženo uživaju u benefitima produženog mandata
na vlasti, što bezočno koriste za izbornu kampanju i političku promociju, bilo je za očekivati da će zaista
pomoći ugroženim porodicama. Porodice bez primanja ne mogu platiti račune namirnicama koje dobiju
od Crvenog krsta, ali to njih očito ne dotiče“, naglašava Božović.

Smatraju nužnim državnu intervenciju u pravcu redukcije iznosa računa za utrošenu električnu energiju, vodeći računa o održivom poslovanju EPCG, na način da se kompletna utrošena energija obračunava po nižoj, počevši od računa za april mjesec, pa sve dok traju blokade.

“Primorani smo ostati doma, samim tim je povećan utrošak struje u svakom domaćinstvu. Takođe, potrebno je solidarno djelovanje i telekomunikacionih kompanija koje bi trebalo da makar u nekom procentu umanje iznose računa za usluge koje pružaju (telefon, internet, TV) na račun milionskih dobiti koje godinama ubiru na crnogorskom tržištu u redovnim okolnostima, umjesto što troše novac na flajere koje nam šalju uz račus porukom da ostanemo doma. Svakako, minimum koji mogu učiniti navedene kompanije je da nikome ne isključuju usluge dok traju blokade“, predlaže Božović.

„Očigledno je da se lokalni funkcioneri ugledju na svoje šefove sa centralnog nivoa (vladajuća koalicija predvođena DPS-om) koji su na jučerašnjem skupštinskom zasijedanju licemjernom „uzdržanošću“ odbili raspravu o svakom prijedlogu opozicije koji bi značio konkretnu olakšicu i egzistencijalnu pomoć običnom građaninu Crne Gore u ovom teškom trenutku sa neizvjesnom budućnošću, i u susret najtežoj ekonomskoj krizi u novijoj crnogorskoj istoriji“ zaključuje Božović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gradjanin
Gost
Gradjanin

Treba se strpiti malo jedno 20 god i posle ce biti lakse mislim

Lucije
Gost
Lucije

Znate li bi da ima 151 respirator u CG.
Vodite računa o tome, a manje o ležaljakama, jer će ih se “dosta ispružit” ako ne budemo vodili računa.
A ako neko treba da se žali to je Sjever koji inače para nema, Treba nam strpljenja i racionalnosti prije svega

Putalj
Gost
Putalj

Ali śever brani svetinje, ne brine o poslu i parama.. daće Bog

Tivat 1987
Gost
Tivat 1987

Sjever je mnogo bogatiji nego svi ostali djelovi Crne Gore samo sto vi to ne vidite i ne umijete iskiristiti…

Send this to a friend