Politika

Božović: Srbija spremna da uloži u izgradnju sportske hale u Plužinama

Srbija je spremna da investira i učestvuje u izgradnji sportske hale u Plužinama koja nedostaje, a koju će zajednički koristiti svi stanovnici Opštine, kako god se izjašnjavali, kazao je danas ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović tokom sastanka sa predsjednikom opštine Plužine Mijuškom Bajagićem.

Kako je saopšteno iz SNP-a, predstavnici opštine Plužine upoznali su Božovića sa potencijalima i mogućnostima koji će biti definisani u Strategiji razvoja opštine Plužine, a koja je u završnoj fazi izrade.

“Tom Strategijom biće definisani razvojni projekti koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta života svih građana opštine, kao i zaustavljanje iseljavanja stanovništva kao najvećeg problema, a time i dalji razvoj same opštine. Kao najznačajnije istakli su potencijale u oblasti poljoprivrede, turizma i drvne industrije”, navode u SNP-u.

Božović se zahvalio na prijemu i istakao da je izabrao da opština Plužine bude prva crnogorska opština koju će zvanično posjetiti, da bi time u ime države Srbije i njene Ambasade u Crnoj Gori iskazao poštovanje prema opštini koja je na zadnjem popisu procentualno imala najviše stanovnika koji su se izjasnili kao Srbi, kao i najveći broj onih koji govore srpskim jezikom.

“Dogovorena je buduća saradnja u pogledu realizacije projekata koji će biti realizovani na osnovu Strategije Opštine”, dodaju u SNP-u.

Bajagić je zahvalio na posjeti ambasadora, kao i činjenici da je izabrao Plužine za prvu zvaničnu posjetu neke opštine u Crnoj Gori, posebno ističući da mu je drago što su Plužine u nečemu prve.

“Takođe je istakao značaj saradnje sa gradovima pobratimima Kraljevom i Ivanjicom, kao i potrebu većeg promovisanja raftinga na Tari kao nadaleko čuvene turističke atrakcije i krstarenja Pivskim jezerom, te obilaska Parka prirode „Piva“ kao prvog parka prirode u Crnoj Gori”, ističu u SNP-u

Predstavnici Opštine su upoznali Božovića i sa svim problemima sa kojima se suočavaju u komunikaciji sa Vladom,s obzirom na činjenicu da su opoziciona opština od 1998. godine, odnosno da vladajuća DPS partija na državnom nivou nikada nije bila ni blizu osvajanja lokalne vlasti.

“Ta činjenica je, nažalost, korišćena za neadekvatan odnos državne vlasti prema opštini Plužine”, ukazuju u SNP-u.

Sagovornici su se saglasili da sva buduća saradnja i dogovori budu u skladu sa zakonima Crne Gore i u dogovoru sa Vladom Crne Gore, a u interesu građana Plužina.

Sastanku se prisustvovali i predsjednik Skupštine opstine Plužine Petar Mitrić, predsjednik SNP Vladimir Joković, glavni administrator Vladimir Knežević i direktor Parka prirode “Piva“ Slobodan Delić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
FENIKS
Gost
FENIKS

NECES FATICU NIJE CRNA GORA SRPSKA POKRAJINA

Boban
Gost
Boban

Faticu, hahah

Nkšićanin
Gost
Nkšićanin

Vlado tebe je najsigurnije u Crnoj Gori, mislim da se nećeš ni vraćat u “tvoju” Srbuju po isteku mandata.

gagi
Gost
gagi

Bozovicu,pomozite vi vama u Srbiji koja dotice DNO po svemu,ne nsarod Srbije nego olosko rukovodstvo zajedno sa tobom.

Objektivno
Gost
Objektivno

U svoje vrijeme, Švajcarska je napravila školu u Baru. Kome smeta? Samo neka Srbija dava, ne bi li vratili bar djelić onoga što je SPC u vrećama odvukla gore.

GNK
Gost
GNK

Sloga biće poraz vragu.

Bokelj
Gost
Bokelj

Pomognite sebi bilo bi vi pametnije , ako možete?

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Dosta nsm je srpskoga bpmbardovnja

Tek tako
Gost
Tek tako

Ne odriču se pretenzija ka nasoj zemlji… sve je kod njih čestito i lijepo uvijeno u dušebrižništvo da pomognu braći…

Bajo Pivljanin
Gost
Bajo Pivljanin

A kome će te vi pomoći, da možete sebi kao da bi pomogli cijelom svijetu.

Duka
Gost
Duka

Dobre vijesti za taj dio Crne Gore

Deki
Gost
Deki

Poredite Srbiju i C.G. Toje kao Amerika i Nepal.

Zadar2
Gost
Zadar2

U pravu si Crna Gora je Amerika a Serbija je Nepal.

Ahahahha!
Gost
Ahahahha!

Deki: Misliš Nepal i Amerika? 😂😂😂

vesko nk
Gost
vesko nk

A što Srbija hoće da gradi halu u Plužine.Pa još sportsku.Najbogatija opština Crne Gore ima potrebu da joj druga država nešto gradi.Da nije zbog vršne struje koju je Srbija decenijama uzimala od HE Piva ili nešto drugo.Nije mi jasno ili baš jeste.Možda oće da grade Buk Bijela sa RS. pa da potope našu teritoriju a nama ništa kao i sa… Više »

Danilo
Gost
Danilo

Moje postovanje vesko nk !

DACA
Gost
DACA

Sto vise ulaganja to ce vise biti napretka

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Сваки град који нема спортску салу или било што што је неопхоно зна како је тешко испратити дијецу, а нарочито талентовану и пружити им услове за рад. Зато нека гради ко хоће, а размишљају србијанци добро и доста унапријед за разлику од наших политичара који се врте од 18-е преко 45-е до 91-е.

Durmitorac
Gost
Durmitorac

Poznaje im se kako razmišljaju….Srbija je država bez države, koju niko u regionu ne cijeni.Šaka jada, kako ih je nazvao Zoran Milanović.

Vlatko
Gost
Vlatko

Potrebno je otvaranje fabrika. građanima su radna mjesta najpotrebnija!

Maja Plužine
Gost
Maja Plužine

Bravo… Plužine su pune skrivenih potencijala. Samo je bitno prepoznati ih i iskoristiti ih na pravi način.

Čedo
Gost
Čedo

Samo neka dolaze investitori i nek ulažu j našu državu

Vojkan
Gost
Vojkan

Nadamo se da će nakon ove posjete biti srpskih firmi kod nas.da se otvaraju radna mjesta za pivljane

Gligor73
Gost
Gligor73

Pomozite svojoj drzavi , potrebnije je onim siromasima i gladnima …..
Ne znam sta sada pokusavate …..

Cicko
Gost
Cicko

Samo se bojim da ne dodje dan kada cete reci da su Pluzine Srpski grad. Mnogo ste zla nanijeli svima u regionu sa pravljenjem velike Srbije. Brinite se o Srbima u Srbiji , A Crna Gora ce da brine o Srbima u nasoj drzavi Crnoj Gori. Nista vam za vijek vijekova ne treba vjerovati.

Njemac
Gost
Njemac

A čuješ ovo !!!!! Pa vama je pola Srbije u sirotinju preče vi je tamo da pravite . Ovo su samo politički pojeni a ovog gradonačelnika treba na raport i to 24 sata na ispitivanje da objasni neke stvari .

Oro moje
Gost
Oro moje

Božovicu, nemoj nam ti ” pomagat”. Mutanti nemaju mira.

PivaCG
Gost
PivaCG

Neka fala pomagali ste i onim u Hrvatsku Bosnu Kosovo nema vaseg pomaganja na daleko.

Durmitorac
Gost
Durmitorac

Neka Srbija gradi svoju državu, a mi ćemo našu,.kad i kako mognemo.Sve što Srbi grade, moralom i nečojstvom razgrađuju.

Animus
Gost
Animus

Od fabrika se zivi, a ne od sportskih hala za polu-amatersko bavljenje sportom.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Па шта би требало и фабрику да нам граде?!

Jež
Gost
Jež

Alo, ne tražimo vi ništa, što dalje od nas.

Svjefol
Gost
Svjefol

U Srbiji ima mnogo sirotinje, i njima je prijeko potrebna pomoc svake vrste. Prema tome, neka Srbija vodi racuna o svojim gradjanima, a crnogorske gradjane ostavi Crnoj Gori. Braco Srbi, kada cete vec jednom prestati da se blamirate?!….

Sova
Gost
Sova

Najbogatija opština u Crnoj Gori se žali na odnos Vlade prema njoj, i očekuje donacije druge države za izgradnju sportske sale!? Šta da kažu drugi?

Vava
Gost
Vava

Treba prihvatiti bratsku ponudu, zbog djece

Oro moje
Gost
Oro moje

Zbog djece???

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Опрости али зашто им наша власт не направи спортску салу?

Sova
Gost
Sova

Opština Plužine je najbogatija opština u CG, po glavi stanovnika. Ima para. Zašto ne napravi sama? Prave sebi. Podgorica ne čeka da joj sve uradi Vlada. Uradi dosta toga sama.

To je OK
Gost
To je OK

E, tako se poklanja, a ne na ponižavajući način, kao sa onim nesrećnim respiratorima. Kome može smetati što Crna Gora pravi halu u Lovćencu, ili Srbija z Plužinama? Nego je li bog dao da se pokrene taj zamrli gradić.

Pedja *
Gost
Pedja *

Od toga nema nista .

Kujava
Gost
Kujava

I ja mislim.

Send this to a friend