Politika

Božović: Vjerujem da će Bar nastaviti sa dinamičnim razvojem

Foto: Vladimir Božović

Građankama i građanima opštine Bar čestitam 24. Novembar – Dan opštine Bar u znak sjećanja na oslobađanje Bara od okupatora u Drugom svjetskom ratu, poručio je predsjednik OO SDP Bar Vladimir Božović.

“Istorijsko nasljeđe Bara od slavne Tuđemilske bitke 1042. godine pa do današnjeg dana simbol je crnogorske hiljadugodišnje borbe za slobodu, zajedništvo i sklad. 24. novembra 1944. godine oslobođenjem od okupatora stvaraju se preduslovi za napredak i razvoj Bara a time i Crne Gore i ovaj datum je obaveza svih nas da se sa pijetetom sjećamo heroja koji su u antifašističkoj borbi položili svoje živote za slobodan Bar i slobodnu Crnu Goru”, naveo je Božović.

Svjedočili smo, navodi on, ubrzanom razvoju opštine Bar tokom prethodnih decenija zahvaljujući enormnim resursima kojima raspolaže, a čiji potencijali mogu i u narednim godinama biti oslonac prosperiteta ne samo opštine Bar već cijele Crne Gore.

“Vjerujemo da će Bar nastaviti sa dinamičnim razvojem kako bi naše sugrađanke i sugrađani uživali životni standard kakav uživaju građani razvijenih evropskih zemalja i to mora biti apsolutni imperativ za svaku buduću lokalnu upravu ali i državnu vlast koja mora sa posebnom pažnjom da čuva Bar kao jedan od simbola i bisera crnogorske istorije, kulture, tolerancije, ali i kao najveći potencijal crnogorske privrede”, zaključio je Božović u čestitci.

Send this to a friend