Politika

Brajović čestitao Tivćanima i Kotoranima Dan opštine

Ivan Brajović

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je građanima i rukovodstvu Kotora i Tivta Dan opštine 21. novembar.

“Drevni grad čije je arhitektonsko i duhovno nasljeđe dio svjetske baštine, Crnoj Gori je donosio i donosi međunarodni ugled i poštovanje, koje obavezuje sve generacije Kotorana da se svoj grad mora pažljivo čuvati i njegovati, ali i razvijati u skladu sa novim vremenima i zahtjevima, na radost turista, ali i u korist svih građana Kotora. Sublimacija državnih i lokalnih interesa, investiranje u privatni i društveni sektor, zaštita bogate istorijske i kulturne baštine, kao i izgradnja i unaprjeđenje nove turističke i privredne infrastrukture – put je koji vodi ka boljem životu i kvalitetnom standardu kako građana, tako i čitave zajednice”, navodi Brajović u čestitci Opštini Kotor.

Ističe da je Kotor doživio i preživio mnoga teška vremena, sačuvao svoj izgled i ugled prijestonice najljepšeg mediteranskog fjorda, pa je uvjeren da su početak XXI vijeka i naredne decenije vrijeme koje će Kotor i Kotorani umjeti i znati da iskoriste i svoj grad učine sigurnim i bogatim mjestom za život i egzistenciju.

U čestitci rukovodstvu i građanima Opštine  Tivat navodi da je malo gradova u regionu, pa i šire, koji su za kratko vrijeme doživjeli razvojnu ekspanziju kao Tivat, a sve, kako dodaje,  zahvaljujući izvanrednim turističkim potencijalima, ali i ljudima koji su umjeli da prepoznaju i iskoriste trenutak i svoj grad učine prepoznatljivim u svim turističkim ponudama širom planete.

“Iako je Tivat sa okolinom, neprekidno gradilište, gdje se strani investitori gotovo nadmeću kako će privući pažnju elitnih turista, Tivat, prije svega, sa svojim ekonomskim, turističkim i ugostiteljskim resursima garantuje razvoj privatnog i društvenog sektora, na dobrobit njegovih građana, ali i dobronamjernika koji sve više vide Tivat kao svoje mjesto za siguran život i egzistenciju.  Uz želju da Tivat nastavi putem progresa, njegujući multietnički i multikonfesionalni sklad, kao i tekovine antifašizma, čestitam Vam Dan opštine Tivat – 21. novembar”, kaže se u čestitci Brajovića.

Send this to a friend