Politika

Brajović čestitao Sasoliju Dan Evrope: Iz ove krize da izađemo još jači

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je danas predsjedniku Evropskog parlamenta Davidu Sasoliju Dan Evrope – 9. maj.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine, Brajović je naglasio da čestitke upućuje u vrijeme kad se svijet suočava sa najvećom krizom u novijoj istoriji i kada svojim radom moramo pokazati da su solidarnost, saradnja i povjerenje najbolji odgovor za rješavanje ovog izazova.

“Crna Gora je pravovremenim djelovanjem pokazala kompetentno i uspješno reagovanje na izazove, nastavljajući posvećeno da sprovodi reforme u cilju ispunjavanja neophodnih kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji. Skupština Crne Gore će i dalje biti kredibilan i pouzdan partner Evropskom parlamentu i ostalim institucijama Unije”, poručio je Brajović.

Istakao je da vjeruje da je ujedinjena Evropa najbolji model zajedništva i partnerske saradnje radi demokratskog, ekonomskog i socijalnog napretka naših država.

“Uz zahvalnost za potvrdu Evropskog parlamenta o pomoći Evropske unije Crnoj Gori i državama Zapadnog Balkana, i sa željom da iz ove krize izađemo još jači, primite poštovani predsjedniče izraze mog dubokog poštovanja i prijateljske pozdrave”, dodao je Brajović.

Send this to a friend