Politika

Brajović: Crna Gora će donijeti zakon, nijedan vjernik neće biti ugrožen

Ivan Brajović

Od 2006. odluke o Crnoj Gori donose isključivo njeni građani, a pokušaji stvaranja nesigurnosti i tenzija u društvu, kao i pokušaji regrutacije vjernika koju sprovodi Srpska pravoslavna crkva i dio opozicije, potpomognuti djelovima vlasti druge države – perfidna je manipulacija orijentisana ka materijalnim, a ne duhovnim vrijednostima, saopštio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović u izjavi za Radio Crne Gore.

“Od obnove nezavisnosti 2006. uspješno smo riješili brojna pitanja koja se tiču funkcionisanja države i njenog daljeg jačanja. Stekli su se uslovi da se zakonom precizira i funkcionisanje vjerskih zajednica, uključujući i pitanja imovine. Uostalom, to je suvereno pravo i obaveza svake države”, kazao je Brajović.

On je istakao da voljom građana, većina u crnogorskom parlamentu nedvosmisleno zastupa procrnogorske, a ne anticrnogorske stavove po pitanju i države i crkve.

“Pokušaji stvaranja nesigurnosti i tenzija u društvu, kao i pokušaji regrutacije vjernika koju sprovodi Srpska pravoslavna crkva i dio opozicije, potpomognuti djelovima vlasti druge države – perfidna je manipulacija orijentisana ka materijalnim, a ne duhovnim vrijednostima”, rekao je on.

Brajović je saopštio i da pojedinim zvaničnicima Srbije, bavljenje Crnom Gorom predstavlja pogodan otklon od donošenja kompleksnih državnih odluka.

“Crna Gora će donijeti zakon kojim nijedan vjernik neće biti ugrožen, a odnose Crne Gore i Srbije i ubuduće ćemo razvijati isključivo uz međusobno poštovanje i vjerujem na obostrano zadovoljstvo”, zaključio je Brajović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
brkoo
Gost
brkoo

Ova izjava mi liči na onu “ne bojte se neće vam faliti dlaka s glave ” a za glavu niko ne garantuje

Ljuta
Gost
Ljuta

Iz presude Vrhovnog suda CG…protiv SPC. Ne može se prihvatiti stanovište izraženo u reviziji tužioca da pravoslavne crkve kao vjerska organizacija u CG nijesu bile vlasnici zemljišta i da je isto bilo državna svojina sa kojom je jedino mogla raspolagati država. Naime, odredbom čl.716. Opšte imovinskog zakona iz 1888. godine, na koji se pozivaju i nižestepeni sudovi, bilo je propisano… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

A lažno svjedocenje je pitanje za nevjernike..Ramada se ne smije spomenuti….

Kaca za kupus
Gost
Kaca za kupus

Što je ovaj Brajović ovako omiljen?

DPS Clan
Gost
DPS Clan

Jel ovoga covjeka iko ista pitao o ovome? Zadnjih 15 godina nam se slepa, sramota me od njega

Pol
Gost
Pol

Brajovicu,dok jenama takvih privjezaka kao sto si ti,svi smo na sve nacine ugrozeni.Da nije takvih bilo u proslosti odavno bi vladao mir i blagostanje.Krivokapic,Pajovic i ekipa,pa sad ti…

Nik
Gost
Nik

Ajde za sendvič

Vaso
Gost
Vaso

A ko tebe sta pita i sta ti imas sa svim?
Skupstina nije tvoje privatno vlasnistvo!
Ti si administrativni radnik! Upamti napokon!

Slavko
Gost
Slavko

Evo ga ovaj sto pravi vecere po hotelima o trosku Crnogoraca…

Ljubo
Gost
Ljubo

Brajovicu kome se pravdas

VODOSKOK
Gost
VODOSKOK

pušti religiju Brajoviću, no riješi kadar SD u Vodovod Cetinje, jer će poslije dužeg niza godina dobre snadbijevanosti grada vodom poceti da uvodi restrikcije, sve dobro što je u zadnjih 10 godina dobro uradjeno, ovaj je upropastio za 8 mjeseci…

Radivoje
Gost
Radivoje

I u Pljevlja takođe!

Dule
Gost
Dule

Ali stvarno kadar SD je atrakcija pogotovo ovaj direktor vodovoda na CT ko ga zna zna o cemu pricam

Sefket
Gost
Sefket

Da ima pravih Crnogoraca odavno bi vrhuska DRPS bila politicki proslost.

Joo
Gost
Joo

Aj ne 💩💩💩

Sefket
Gost
Sefket

Ajde jedi.

Brajo i placevi
Gost
Brajo i placevi

Zakon koji one što prave štetu Crnoj Gori šalje blizu djedovine!

PraviCrnogorac
Gost
PraviCrnogorac

Ateista Brajovic nece biti ugrozen, i samo njemu je to bitno.

Send this to a friend