Politika

Brajović: Crna Gora jača svoje institucije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović kazao je, otvarajući u Budvi XVI konferenciju predsjednika parlamenata država članica Jadransko-jonske inicijative, da Crna Gora kao mediteranska zemlja kojoj Jadransko more predstavlja značajan razvojni resurs, posebno je zainteresovana za još intenzivnije učešće u ovoj Inicijativi, imajući u vidu dosadašnja pozitivna iskustva i potencijale regionalne saradnje, kao i podršku Evropske unije.

“Crna Gora kontinuirano jača svoje institucije, svjesna da je to u interesu svakog njenog građanina, kao i razvoja društva u cjelini. Zato smatram da pogotovo mi izabrani predstavnici građana, djelovanjem u okviru institucija treba da doprinosimo njihovom jačanju, kao i da svoje ciljeve ostvarujemo stalnim unaprjeđenjem nivoa demokratske kulture”, kazao je Brajović.

Vjeruje da je i to jedna od zajedničkih odrednica i interesa svih naših država i društava.

“Djelovanje u okviru institucija dokazana je vrijednost razvijenih demokratskih država, a parlamenti su-složićete se – neprikosnoveni forum za razmjenu mišljenja i sprovođenje ideja uz poštovanje usvojenih procedura i pravila”, istakao je Brajović.

Govoreći o integracionom procesu zemalja regiona, Brajović je rekao da u našem regionu ne postoji dilema kada je u pitanju evropska perspektiva svih učesnica Inicijative.

“Države članice Jadransko-jonske inicijative su različitog stepena razvijenosti, ekonomskih karakteristika i perspektiva, kao i dostignutih nivoa demokratičnosti. Ali je članstvo u evropskoj zajednici naroda zajednički imenitelj. I naše sličnosti i naše razlike su značajne za dalji prosperitet i stabilnost Evrope u cjelini. Uvjeren sam da sinhronizovanim djelovanjem možemo stvoriti prosperitetan region, privlačan za investicije koje će obezbijediti ekonomski i društveni rast i podržati integraciju Zapadnog Balkana u Evropsku uniju”, rekao je Brajović.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Migo kuferta
Gost
Migo kuferta

Jedina institucija koja funkcioniše u Crnoj Gori je Crveni krst!

boris
Gost
boris

rece jado koji laze pod zakletvom na sudu!

raki
Gost
raki

Ti si ih ojacao…treba da odgovaras krivicno za limenku…ostetio si drzavu tj gradjane 10mil

Jovanka
Gost
Jovanka

Presmijesni su ovi ljudi. Bas su presmijesni. U svakom smislu.

Osa
Gost
Osa

Ma da, sad će da jačaju institucije a ista vlast 30 godina ih urniše. Možda su i za to krivi Rusi i Srbi a ne DPS!

Send this to a friend