Politika Predsjednik Skupštine na sastanku sa francuskim parlamentarcima

Brajović: Crna Gora je dobar primjer članice zajednice evropskih naroda

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas delegaciju Nacionalne skupštine Francuske sa kojom je razgovarao o sveukupnim odnosima dvije države koje ove godine obilježavaju 140 godina od uspostavljanja bilateralnih odnosa.

Brajović je kazao da kao zemlja koja uspješno sprovodi reforme, politiku dobrosusjedske saradnje, vanjsko-političke usaglašenosti sa politikom Evropske unije i zajedničkom valutom, Crna Gora predstavlja dobar primjer buduće članice zajednice evropskih naroda.

Članovi delegacije Nacionalne skupštine Republike Francuske predstavili su Brajoviću inicijativu tog Parlamenta usmjerenu na jačanje bilateralnih odnosa sa željom boljeg upoznavanja francuske javnosti sa prilikama i ciljevima Crne Gore.

Francuski parlamentarci su takođe naglasili značaj Strategije za Zapadni Balkan koji je ova država donijela u aprilu ove godine radi podrške ekonomskom i društvenom razvoju i jačanju vladavine prava, što je u saglasnosti sa zaključcima i zadacima Berlinskog procesa.

Govoreći o prilikama u Crnoj Gori i regionu na tom putu, sagovornici su se saglasili o važnosti poštovanja principa regate, kao i razumijevanja procesa reformi unutar same Unije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Posto nas EU nece
Da probate nedje drugo
Recimo po svemu smo blizi osim teritorialno nekim drugim juzno ili istocno

Send this to a friend