Politika

Brajović-Hrebičkova: Nejasna politika procesa proširenja je opasnost po region

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas sa specijalnom izaslanicom ministra vanjskih poslova Češke za Zapadni Balkan Janinom Hrebičkovom.

Brajović se zahvalio Češkoj na pomoći u ostvarenju naših strateških vanjskopolitičkih prioriteta i ekspertskoj podršci u oblasti pravde i unutrašnjih poslova.

Podsjetio je na odlične susrete sa predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Radekom Vondračekom, koji će u aprilu u Pragu okupiti predsjednike parlamenata Višegradske grupe i Jugoistočne Evrope sa predsjednicima parlamenata Njemačke i Francuske.

Naglasio je da će to biti još jedna odlična prilika za afirmaciju Crne Gore u procesu evropskih integracija.

Hrebičkova je istakla da će Češka u narednom periodu intenzivirati svoju podršku evropskim integracijama, izdvajajući Crnu Goru kao lidera u tom procesu.

“Razlog za to je što Češka vidi opasnost po region i Evropsku uniju, ukoliko se ponovi usporavanje i nejasna politika procesa proširenja”, objasnila je Hrebičkova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zamrzivač
Gost
Zamrzivač

Je li zakasnila na sastanak 15 minuta pa izmislila da joj sat kasni? Jesu li joj stari slabovidi otac i nepokretna majka dobro?

SiCileSi
Gost
SiCileSi

Ova moze samo korona virus da donese, drugi nista

Sarma
Gost
Sarma

Oce li malo do stana u Tivat da otvori skura, sad kad nam je svo objasnila. E blago nama s expertima

Send this to a friend