Politika

Brajović kaže da dio opozicije svoje šupljine skriva iza bojkota

Dijelu opozicije komotnija je i djelotvornija opcija vaninstitucionalnog djelovanja, ali sve više građana shvata da oni na taj način sakrivaju “šupljine” koje bi bile otkrivene u poslaničkom dijalogu, ocijenio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

On je u intervjuu Pobjedi rekao da je “ujedinjena” opozicija prošla put od novih izbora, koji samo što nijesu, do potpunog debakla, kako njihovog jedinstva tako i rezultata bojkota.

“Sve navedeno posljedica je realne slabosti opozicije, a na drugoj strani snage države i ispravnosti politike”, ocijenio je Brajović.

Kazao je da razumije da je dijelu opozicije komotnija i djelotvornija opcija vaninstitucionalnog djelovanja, uz podršku nekih medija koji ih, kako je rekao, predstavljaju jačima nego što objektivno jesu.

“Vanparlamentarno djelovanje štiti ih od izjašnjavanja o mnogim pitanjima, kojima bi svakako bili podvrgnuti tokom skupštinske rasprave”, smatra Brajović.

Ističe da sve više građana razumije da se time skrivaju “šupljine”, koje bi bile razotkrivene u direktnom poslaničkom dijalogu.

“Što se tiče najave „burnog političkog proljeća“, partije koje jedva mogu i zajednički sastanak da održe, to mi liči na prijetnju burom u čaši vode i pokazuje prilično potcjenjivački pristup prema građanima Crne Gore”, rekao je Brajović.

Ž.N.

Send this to a friend