Politika

Brajović – Kemp: Brojni potencijali za dalje unaprjeđenje bilateralnih odnosa

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Alison Kemp.

Brajović je zahvalio ambasadorki Kemp na zalaganju i doprinosu unaprjeđenju prijateljskih odnosa između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva i poželio uspjeh u daljoj karijeri. Istakao je da postoje brojni potencijali za dalje unaprjeđenje bilateralnih odnosa i iskazao interes za jačanje političkog dijaloga.

Predsjednik je izrazio zahvalnost zbog podrške koju je Vestminster fondacija za demokratiju pružila Skupštini Crne Gore u jačanju zakonodavnog nadzora, razvoju ljudskih resursa, a posebno u oblasti jačanja finansijskog nadzora. U tom smislu informisao je ambasadorku Kemp o formiranjuParlamentarne budžetske kancelarije, kao nove organizacione jedinice u okviru skupštinskog Parlamentarnog instituta.

Cilj ove organizacione jedinice je pružanje podrške svim poslanicima u vršenju parlamentarne kontrole budžeta.

Predsjednik Skupštine je izrazio zadovoljstvo što je tokom ovog 26. saziva, u veoma izazovnim okolnostima, Skupština Crne Gore donijela niz istorijskih odluka, među kojima je članstvo Crne Gore u NATO, donošenje Rezolucije povodom 100-godišnjice „Podgoričke skupštine“, kojom se proglašavaju ništavim odluke Podgoričke skupštine iz 1918, kao i usvajanje Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica i Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola.

Ambasadorka Kemp je zahvalila na prilici da pred kraj njenog mandata još jednom razmijene mišljenja o dosadašnjoj saradnji kao i o unutrašnjim političkim prilikama u Crnoj Gori u susret predstojećim izborima.

Istakla je da je Skupština Crne Gore, uprkos brojnim izazovima sa kojima se suočavala u ovom sazivu, aktivno djelovala i postigla značajan napredak u radu. Posebno je istakla važnost usvajanja Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, kojim je Crna Gora pokazala da je demokratsko građansko društvo koje poštuje različitosti.
Naglasila je da u periodu nezapamćene globalne krize izazvane epidemijom Kovid 19 Crna Gora može računati na snažnu podršku Ujedinjenog Kraljevstva.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
StaxeGorske oči
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Staxe
Gost
Staxe

Što je ovo Ivan poPLAVio?

Gorske oči
Gost
Gorske oči

Kako se ovaj Brajović starije od posla.Juče je morao pod hitno u Plav da svoju bazu tamo odgovori od napuštanja partije .Danas sa britanskom ambasadorom da je zamoli da utiče na onog biznismena i bivšeg DPS sponzora da što ne bi objavljivao ovih dana jer je nezgodno idu izbori.

Send this to a friend