Politika

Brajović Maternu: Hvala na podršci našem evroatlantskom i evropskom putu

Tokom oproštajne posjete ambasadora Njemačke Hansa Gintera Materna, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović iskazao je zahvalnost na podršci Njemačke evroatlantskom i evropskom putu Crne Gore, kao i doprinosu ambasadora Materna razvoju odnosa dvije države.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Skupštine, Brajović i Matern razgovarali su o važnosti parlamentarnog dijaloga o svim pitanjima od interesa države i građana koje poslanici zastupaju.

“Sagovornici su se saglasili da Skupština, kao posljednja instanca u procesu odlučivanja, odražava izbornu volju građana i da svi politički subjekti treba da pokažu odgovornost u naporima da ta volja bude adekvatno iskazana”, navodi se u saopštenju.

Brajović je podsjetio i na sadržajan razgovor koji je nedavno imao sa predsjednikom Bundestaga Volfgangom Šojbleom tokom zasjedanja PS OEBS-a u Berlinu.

“Brajović je izrazio očekivanje da će Njemačka i dalje podržavati politiku proširenja i pružati pomoć Crnoj Gori u ispunjenju kriterijuma za članstvo u EU”, zaključuje se u saopštenju.

Ž.N.

Send this to a friend