Politika

Brajović: Ne možemo otimati nešto što je svih nas

Ne može vjera da nas dijeli, ne mogu svetinje da nas dijele, jer su svetinje u Crnoj Gori i duhovno su blago ovog naroda, poručeno je na opštinskoj konvenciji Socijaldemokrata Crne Gore u Tivtu.

“Zato onima koji podstiču vještačke podjele i manipulišu intimnim osjećanjima vjerujućih poručujemo da je ovo 21. a ne 17. vijek, a da je palanačka ideologija već izgubila bitku sa emancipovanom Crnom Gorom. Samosvjesna, progresivna, građanska i antifašistička Crna Gora koja poštuje, ali i zahtijeva poštovanje, pobijediće one koji na vještačkim podjelama pokušavaju da reanimiraju priče o nečijoj drugoj Crnoj Gori, umjesto našoj – zajedničkoj”, poručili su iz te partije.

Predsjednik SD-a Ivan Brajović je konstatovao da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti rađen po najsavremenijim standardima, u konsultaciji sa pravnim ekspertima Venecijanske komisije. On je rekao da u građanskoj Crnoj Gori ne može da postoji država u državi, niti bilo ko može da bude iznad države, te da svi, pa i crkve, moraju da poštuju zakon.

“I sada nam neko van Crne Gore kaže da otimamo nečije svetinje. A čije su to svetinje? To su kulturno-istorijski spomenici Crne Gore. Ne možemo otimati nešto što je svih nas“, zaključio je Brajović.

“Sa našim prijateljima koji pokazuju nezadovoljstvo zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, za koji smo mi u SD-u glasali, treba sjesti i razgovarati, ne dozvoliti nikom da ljudima manipuliše. Moramo im objasniti da niko nikom niti može, niti želi nešto da otima, već da je ideja na savremen način urediti ovu oblast“, poručeno je sa konvencije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
free samples
Gost
free samples

mozete bogami ….da ne bude vise svih nas vec samo vas

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Па не можете сад кад сте виђели колико је овај народ јак али сте хтијели .

Sendvič nikakav
Gost
Sendvič nikakav

Svi na litije! Samo mirno uz ikone i sveće da se molimo Bogu da se razvedri nad Gorom nam Crnom, a opet našim dragim kamenom i dračom koju najviše bolimo!
Žibjela Crna Gora!
Svi na litije!

Milica
Gost
Milica

“Sveće”, znamo iz čije si kuhinje

Montenegro
Gost
Montenegro

Crnogorci treba da ustanu protiv zla koje je činio draža mihailović, a sad kopiraju vojvoda mandić , pipun aleksa i ostali…. IVAN Brajović postuje, čuva, voli državu u kojoj živi. To je vajlda elementarno i ljudski. Moramo ići naprijed. DOSLEDNO

Nino
Gost
Nino

Bravo Brajovicu

Sefket
Gost
Sefket

Brajovicu oteli ste sve sto ste mogli. I jos ste “gladni”.

Basta
Gost
Basta

Bravo za komentar

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Isto rezonovanje je vjerovatno imao i kad je našim parama plaćao ceh u Ramadi. “Ne možemo ukrasti nešto što je svih nas…” Bruka ko nam je predsjednik Parlamenta, bruka…

Gugi
Gost
Gugi

Koliko rece onaj poslanik da je ovaj drzavu kosta zadnjih nekoliko godina njegovim greskama nekoliko stotina miliona i sad nesto prica evpa sprdnja sto se odje radi

Spin
Gost
Spin

Ovaj bi se u tursko doba zvao Brajaga.

d.b
Gost
d.b

A tebe puno briga za crkvu.

Mikoli
Gost
Mikoli

Kako može neki hram koji su podigli Nemanjići pripadati ovoj personi? Čak ni Hrvatska nije uzela hramove Srbima, niti kažu da su to hramovi svih njih! Zna se čiji je hram, zna se ko ide u crkvu, a ko ne! Zna se ko ih je gradio i za koga i iz kojeg razloga! To što Brajko nema pojma, to treba… Više »

marius
Gost
marius

A od cijih je para sagradjen hram u Podgorici ?

Montenegro
Gost
Montenegro

Ne postovati DRŽAVU u kojoj živiš i stvaraš je kao ne postovati svoju porodicu. Bruka i sramota!

Pravnik
Gost
Pravnik

A kako Aja Sofija moze pripadati Turskoj? Zato sto se nalazi u toj drzavi. Njen kulturno istorijski spomenik. Oni sto su ga gradili su davno mrtvi. Ako mislis da treba da bude tvoje podnesi dokaz.

Matuzalem
Gost
Matuzalem

Kad ateista ili član sekte kaže da je crkva njegova, ne ostaje ti ništa sem da povratiš.

Ateista
Gost
Ateista

Hvala ti što si mi podgrijao. 🙂

Shvati jednom
Gost
Shvati jednom

A kad vjernik kaze da je crkva njegova ne razumije religiju. Crkva je Hristova toboznji vjernice i sluzi svakome ko u nju udje da se obrati Bogu.

Mustafa
Gost
Mustafa

Tako je. Crkve i manastiri pripadaju svim građanima Crne Gore bez obzira na vjeroispovjest.

Velja gora
Gost
Velja gora

Tako je
Tvoja kuca je i.moja
A izvini, koja ti je adresa

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ne no najbolje ti se uselis I reces e ovo je moje,koja je tebi adresa pa da vidim kako ti izgleda

Mustafa
Gost
Mustafa

Polakote ljudi. Zar ne vidite da se šalim. Rekoh, ako može Predsjednik Skupštine, mogu i ja. 🙂

Staxe
Gost
Staxe

Našlamio se,pa se emancipovao…a śedi ..

Aloalo
Gost
Aloalo

Brajovicu cast svim drugima, ali ove svetinje su crnogorske bile od kada postoje te svetinje! Vrijeme ce pokazati da li ce i ostati?

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Normalno je da su Crnogorske,nemaju veze sa Srbijom sto najbolje da Srbija raspolaze sa njima

Драган
Gost
Драган

Твоје није! Ово је вјерника,а неко ко толико ради да затре Српство и православље и оволике подјеле прави у Црној Гори нема никакво право ни да прича о томе,полако доћи ће истина на виђело!

Serdar
Gost
Serdar

Evo ga još jedan vječiti političar. Blago nama sa njim. Pušti ti sad ova dešavanja no nam reci za Ramadu, petlju,limenku kartice, plac i još mnogo stvari koje će se nadam se ubrzo otkriti.Da li trebamo takvog pesjednika skupštine. Zar Crna Gora nema boljeg i čestitijeg.

Ljubo
Gost
Ljubo

Da se ne zaboravi da je od zajednickih para placao skupove SD u Ramadi.Sud potvrdio da kao svjedok nije pricao istinu!

8484
Gost
8484

Bolje i od nasih nego srbijanskih ka sto neki idu i donose da bi rusili po C G

Ana
Gost
Ana

Ima toga dosta

Srbo
Gost
Srbo

“Mi možemo otimati od vas ali vi od nas ne ” Ivan Brajović

Nino
Gost
Nino

Tako je Brajovicu vilo

Kotor BOKA
Gost
Kotor BOKA

Gospodine niko nikome ne otima vec se medju narod stvara podijela Morate malo manje siriti mrznju a vise ljubav Slucajno naidjoh u kolonu auta koja je bila zaustavljena na pjesackom prelazu ..Naime vidjeh trobojku da se vijori I I ugledah svatove kako prelaze ulicu. Naravno pozdravili s mo ih sviranjem a ostali gradjani mahanjem Pitam vas Dal je mozda trebalo… Više »

Brat nas
Gost
Brat nas

Bravo upravo tako

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

A mirni I civilizovani gradjanine evo jedno pitanje za tebe,koko se zove tvoja drzava,postujes li himnu Crne Gore I sto mislis jeli oficijalni barjak drzave I tvoj barjak,kao kulturnog I civilizovanog gradjanina ove zemlje

Kotor BOKA
Gost
Kotor BOKA

EVO odgovora Crnogorac pravoslavne vjere .Glasao za nezavisnu C.G. I jos nesto Pradjed bio na Bregalnicu ako znas sto je bilo..Sve postujem a najvise svoje Pozdrav iz lijepog I mirnog Kotora gdje smo razlicite vjere ..

Kotor BOKA
Gost
Kotor BOKA

Dadoh ti odgovor nego Admin nece nego po svome

Avro
Gost
Avro

Kad se zaboravi petlja,onda narod to zove petljavina.

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Recite vi nama za koga vi radite(osim za sebe)?Za narod sigurno ne radite.Pokušali ste da stvorite nekakvu novu Crnogorsku naciju čiji su temelji stari 100 godina,a njeni postulati su punoća džepa i debelog crijeva.Čojstvo i junaštvo ste postavili kao frazu koje se sjećamo ali je ne primjenjujemo.Trebali su vas naučiti da se nacija crpi iz prošlosti, iz mitova,a ne iz… Više »

Terra nova
Gost
Terra nova

Ti izgleda i dalje mučiš muku da drugima objasniš kako će se nacionalno izjašnjavati, tj ti si već u njihovo ime donio odluku da ne postoje kao nacija, i tačka. Onda slijedi, ako ne postoje Crnogorci nego “smo” svi Srbi – po toj logici ne treba nam ni država jer smo jedan narod – je li tako genije ?

Црногорац
Gost
Црногорац

Само престаните да измишљате повијест и да поричете постојање Срба у Црној Гори.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Najvisi broj koji su u Crnoj Gori su posrbice,mozda ima i koji Srbin da se doselio

BogdanS
Gost
BogdanS

E pametan li si blago ristu sa tobom

Црногорац
Gost
Црногорац

Благо Милу са тобом…

Milan
Gost
Milan

Srećan sam što nisam srbin, đed, otac i svi u porodici su crnogorci. Ne znam o čemu ti pričaš

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

To je tvojima odlika Milane,tvoj licni izbor.Kako si odlucio da postanes ono sto ti nisu preci bili,mozda odlucis i vratis se u ono Sto su bili

Mestar
Gost
Mestar

Temelji Crne Gore su stari vec 1000 godina a ne 100 godina. SPC u Crnoj Gori nije uopste postojala kao ni Mitropolija Crnogorsko Primorska sve do kukavicke srpske okupacije 1918. god. Do tad je samo postojala autokefalna Crnogorska Pravoslavna Crkva koju je do tada cak i SPC priznavala. Citaj malo istoriju umjesto sto gledas Pink.

Velja gora
Gost
Velja gora

A dje to ovo procita
Da pogadjamo..

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Zaludjese ih ove novine i tv iz inostranstva,kidaj

Jasno?
Gost
Jasno?

Dok su Srbi 500 godina stali Turcima opanke basi preci su pod crvenom zastavom ginuli za Crnu Goru a ne za Srbiju. Trobojka koju je Srbima odredio sultan je novijeg datuma, 150 godina, isto kao i sajkaca, kapa austrougarske vojske sa kojom su Srbi zamijenili crveni fes. Trobojka kralja Nikole je jos mladja.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Tesli su Ameri ukrali nauku oko oruzija
A sto smo mi ukrali Tesli

8484
Gost
8484

Tesla se predstavljao u pojedinim prilikama kao crnogorac svjesa ljepote moralne i duhovne naseg naroda a sad potomci crnogoraca oce od toga da pobjegnu da bi bili sluge srbijanskih interesa

Brat nas
Gost
Brat nas

A TI SI PRAVI BRAT
SAD MALO PRED IZBORE
AJMOOOO
JURISSSS

Student
Gost
Student

A ko sve ovo pomuti moj Brajo
Ada nije moj tajo

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Moze biti da je Rajo

Jamajka
Gost
Jamajka

Nije mi jasno kako to hrišćanski Hramovi mogu biti i ateista?

Mestar
Gost
Mestar

To je kulturno blago jedne zemlje staro vjekovima i pripada svim gradjanima te zemlje bez obzira kako se izjasnjavaju, isto kao i svi ostali spomenici kulture. A logika o kojoj ti pricas se primjemjivala u mracnom srednjem vijeku.

brkoo
Gost
brkoo

Sve što smi vam povjerili rasprodali ste,uništili i opljačkali tako da sada na obalama našeg mora skoro i da nema državne svojine.

Pljacka
Gost
Pljacka

U pravu si. I crkve i manastire su devedesetih prepisali u katastar na SPC.

Црногорац
Gost
Црногорац

Позивате се на законе Књажевине Црне Горе који јасно раздвајају црквену и државну имовину. Слободно провјерите.

Google
Gost
Google

VI PODIJELISTE NAROD OVAJ
JOS GA I DALJE DIJELITE
SRAMNO

BogdanS
Gost
BogdanS

Svaka čast Brajoviću!

Dokle vise
Gost
Dokle vise

Ti bolje da se ne oglasavas,tvoje znanje i postenje je kostalo Crnu Goru milione eura!

SQL
Gost
SQL

Nije mi jasno kako to da pravoslave crkve i manastiri mogu biti vlasništvo svih građana, pa samim tim i građana drugih religija ili ateista!?

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Nisi valjda cuo ili pomislio da su te crkve i manastiri u vlasnistvo druge strane drzave Srbije,

Mestar
Gost
Mestar

To je kulturno blago jedne zemlje staro vjekovima i pripada svim gradjanima te zemlje bez obzira kako se izjasnjavaju, isto kao i svi ostali spomenici kulture. Te crkve i manastiri su do sada bili vlasnistvo strane drzave kao i domacih popova biznismena koji su ubirali milione od njih, a ne vlasnistvo gradjana vjernika. Poslje donosenja ovog zakona one ce biti… Više »

Dragutin D.
Gost
Dragutin D.

Ko je ovaj sad????….Nikad cuo za njega!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ako nisi cuo iline znas mora da si par time zidar dosao iz okruzenja,ovo je predsjednik skupstine republike Crne Gore,

Vfhga
Gost
Vfhga

A Brajovicu dali ces odgovarati zato sto se evo drugi pit pomjera termin za otvaranje Auto Puta. Zaboravili ste petlje i strujnu infrastrikturu. Auto put ste htjeli da napravite kao seocki put. Vi ste bili na celu tima koji je organizovao izgradnju auto puta. Pa dali cete sad da odgovarate finansijski ili zatvorom zbog toga sto narod mora da plati… Više »

MLAĐI ĐUTURUM
Gost
MLAĐI ĐUTURUM

On umislio da neće izgubiti na izborima milo ga ubjedio

Send this to a friend