Politika

Brajović – Neđeši: Crna Gora bilježi konstantan napredak

Crna Gora bilježi konstantan napredak, očekivani pomaci u evropskim integracijama bili bi snažan motiv daljim reformama, zaključio je predsjednik Skupštine, rekao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović na današnjem sastanku sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem.

“Brajović je rekao da Crna Gora i Mađarska imaju odlične bilateralne odnose čemu značajan doprinos daje sadržajna parlamentarna saradnja. On je zahvalio na spremnosti kolega iz mađarskog parlamenta da podijele znanje i iskustva u sprovođenju projekata finansiranih od strane Evropske unije, uz isticanje da Skupština Crne Gore ostaje posvećena daljem unaprjeđenju svog rada i jačanju administrativnih kapaciteta”, piše u saopštenju.

On je naglasio da podrška Mađarske reformskim aktivnostima u Crnoj Gori predstavlja iskaz prijateljstva i razumijevanja dvije države.

Neđeši je prenio namjeru mađarskog Parlamenta da u narednom periodu intenzivira saradnju sa Skupštinom, kao jednom od najznačajnijih institucija Crne Gore za donošenje politika. Istakao da će njegova zemlja nastaviti snažno da podržava integracije Crne Gore u Evropsku uniju, kao što je to činila i vezano za članstvo u NATO, imajući u vidu njihov značaj za ovaj Region ali i Evropu.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnim dešavanjima izazvanim Kovidom 19, ističući neophodnost saradnje, razumijevanja i solidarnosti u cilju prevazilaženja izazova.

Send this to a friend