Politika

Brajović: Neka 21. maj bude i dan sjećanja na sve borce za nezavisnost Crne Gore

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović čestitao je 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore, ističući da je to za državu najvažniji datum novije istorije.

Ivan Brajović

“Istorija Crne Gore je skup svjedočanstava o očuvanju svijesti o sopstvenom identitetu i pravu na nezavisnost. Građanke i građani Crne Gore odlukom na referendumu 2006. godine su ispunili dug prema svojim precima, iskazali volju većinske savremene Crne Gore i trasirali put potomcima. Zato je 21. maj za Crnu Goru najvažniji datum novije istorije. Taj čin slobode potvrdio je želju i volju naroda za samostalnom i demokratskom Crnom Gorom,  punopravnom članicom međunarodne zajednice”, naveo je Brajović.

Slaveći 14. godišnjicu obnove državne nezavisnosti, Crna Gora, ističe on, duguje zahvalnost svima koji su pomogli u tom istorijskom procesu, u  izgradnji i jačanju institucija, kao i na putu države prema statusu NATO članice i budućnosti u Europskoj uniji.

“Neka 21. maj bude i dan sjećanja na sve borce za nezavisnost Crne Gore, na ponos njihovim porodicama i svima nama. Nastavićemo da gradimo državu razvijenih institucija, demokratije, solidarnosti i društvene odgovornosti. Na impresivan način smo sačuvali javno zdravlje, očuvaćemo ekonomiju uz razvoj privrednih potencijala naše države. Sačuvaćemo sekularni i građanski karakter Crne Gore, kao njenu posebnu vrijednost. Svim građankama i građanima naše države, uz želju da ponosno i radosno proslavimo nacionalni praznik, čestitam 21. maj – Dan nezavisnosti Crne Gore“, poručio je Brajović.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slobo
Gost
Slobo

A slavimo i 22.maj

Istina
Gost
Istina

Mislis, borce za finansijsku zbrinutost nekolicine porodice i njihove buduce generacije? E, sto se u Svedskoj ne rodih, barem budalom da me ne prave…

roro
Gost
roro

Ne damo svetinje!!!

adut
Gost
adut

roro, daćeš, daćeš, jer ste ih UZURPIRALI!

Njegoš
Gost
Njegoš

Prvo malo prouči istoriju,pa onda pusti glas.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

ove pometine

Send this to a friend