Politika

Brajović: Opozicija ne može postavljati uslove za povratak u Skupštinu

Ivan Brajović

Izborni porazi očigledno djeluju otrežnjujuće. Desilo se upravo ono što sam od početka bojkota najavljivao: građani ne tolerišu da ih izabrani predstavnici ne zastupaju u Parlamentu, kazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović povodom najave povratka opozicije u parlament.

On je podsjetio da je Skupština i bez opozicije uradila veliki posao.

“Između ostalog,  na osnovu preporuka ODIHR-a izmijenili smo jedan broj zakona i unaprijedili izborni ambijent. Uprkos pozivu, opozicija nije učestvovala u njihovoj izradi, a takođe je onemogućila usvajanje Zakona o izboru poslanika i odbornika.  Poslanici opozicije, pojedinačno ili grupno, vratiće se u Skupštinu. Kada će to biti – ne bih nagađao. Vjerujem da će njihov povratak, pored loših izbornih rezultata sa kojima su se suočili, ubrzati i podsticajne izjave evropskih zvaničnika”, jasan je Brajović.

Dodaje da o bilo kakvom uslovljavanju opozicije za povratak u Skupštinu, ni sada kao ni ranije, ne može biti govora.

“Mislim da je serija izbornih poraza političkim akterima dala odgovor i preporuku da povratak u Skupštinu treba da se desi što prije i to bezuslovno. Iako Skupština radi u punom legitimitetu, puni kapacitet donio bi kvalitet više za razvoj demokratizacije crnogorskog društva. Do sljedećih parlamentarnih izbora 2020. može mnogo toga da se uradi”, poručio je Brajović.

M.D.

4 Komentara na "Brajović: Opozicija ne može postavljati uslove za povratak u Skupštinu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend