Politika

Brajović: Opozicija ne može postavljati uslove za povratak u Skupštinu

Ivan Brajović

Izborni porazi očigledno djeluju otrežnjujuće. Desilo se upravo ono što sam od početka bojkota najavljivao: građani ne tolerišu da ih izabrani predstavnici ne zastupaju u Parlamentu, kazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović povodom najave povratka opozicije u parlament.

On je podsjetio da je Skupština i bez opozicije uradila veliki posao.

“Između ostalog,  na osnovu preporuka ODIHR-a izmijenili smo jedan broj zakona i unaprijedili izborni ambijent. Uprkos pozivu, opozicija nije učestvovala u njihovoj izradi, a takođe je onemogućila usvajanje Zakona o izboru poslanika i odbornika.  Poslanici opozicije, pojedinačno ili grupno, vratiće se u Skupštinu. Kada će to biti – ne bih nagađao. Vjerujem da će njihov povratak, pored loših izbornih rezultata sa kojima su se suočili, ubrzati i podsticajne izjave evropskih zvaničnika”, jasan je Brajović.

Dodaje da o bilo kakvom uslovljavanju opozicije za povratak u Skupštinu, ni sada kao ni ranije, ne može biti govora.

“Mislim da je serija izbornih poraza političkim akterima dala odgovor i preporuku da povratak u Skupštinu treba da se desi što prije i to bezuslovno. Iako Skupština radi u punom legitimitetu, puni kapacitet donio bi kvalitet više za razvoj demokratizacije crnogorskog društva. Do sljedećih parlamentarnih izbora 2020. može mnogo toga da se uradi”, poručio je Brajović.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ami
Gost
Ami

Pih!!!

Podukljica
Gost
Podukljica

Mora se priznati da su postigli svjetske rekorde u raspravi na Odborima i u plenumu. Ima zakona za koje je rasprava i glasanje trajalo manje od minuta!

Baranin
Gost
Baranin

Ovaj predvodnik parazit partije priča o postavljanju uslova….

Bob Rock
Gost
Bob Rock

DosljeDNO smece!!!

Send this to a friend