Politika

Brajović: Poslanicima se mora obezbijediti puna zaštita, ali ne smiju biti neodgovorni

Nakon današnje sjednice Kolegijuma predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović je rekao da je jasno razmišljanje svih da se svakom poslaniku mora obezbijediti puna zaštita u izražavanju stavova i sloboda njegovog političkog djelovanja, ali da to ne smije značiti neodgovornost poslanika da mogu da se grubo, paušalno i bez činjenica odnose prema drugim pojedincima i institucijama.

“Svakom poslaniku se shodno zakonu mora obezbijediti puna zaštita u izražavanju stavova, da se omogući sloboda njegovog političkog delovanja. S druge strane to nikako ne smije značiti neodgovornost ljudi koji imaju poslanički mandat, da mogu da do kraja grubo, paušalno, bez činjenica se odnose prema drugim pojedincima i institucijama. Znači svi to treba zajednički da podijelimo”, poručio je Brajović.

Poslanik Demokratskog fronta Predrag Bulatović kazao je da su jasno saopštili Ivanu Brajoviću da DF neće učestvovati u radu Skupštine, osim tačaka u kojima imaju interes da se bore za vladavinu prava. On je rekao da je današnji Kolegijuma predsjednika Skupštine okončan bez zaključaka, ali da su predstavnici svih poslaničkih klubova saglasili na sastanku da policija ne može da uđe u zgradu parlamenta i uhapsi Milana Kneževića, jer bi to bilo ponižavanje zakonodavnog doma.

Bulatović je kazao da će pristalice i dalje protestovati dok se kriza oko hapšenja Nebojše Medojevića i naloga za hapšenje Milana Kneževića ne riješi. Traže da se hitno sazove sjednica Skupštine koja će donijeti odlučujući akt po ovom pitanju.

Ovu krizu, kako je kazao, može da riješi Vrhovno državno tužilaštvo u skladu sa svojim nadležnostima.

“Tim advokata je predao ustavnu žalbu. Stav svih na Kolegijumu je da policija ne može ući u Skupstinu jer bi to ponizilo ovaj dom”, rekao je Bulatović nakon Kolegijuma Skupštine.

On je pozvao pristalice DF-a da dođu na protest koji je za 18 časova zakazan ispred parlamenta. Okupljanja će nastaviti, kaže, dok se ne riješi slučaj hapšenja Nebojše Medojevića i najava hapšenja Milana Kneževića.

“Advokati DF-a su predali žalbu Ustavnom sudu, koji može odmah da izda privremenu mjeru i donese odluku”, rekao je Bulatović novinarima nakon Kolegijuma.

<<<Odbijene žalbe Medojevića i Kneževića, Mandić poziva građane na protest<<<

Apelacioni sud je juče odbio žalbe Medojevića i Kneževića i potvrdio rješenje Višeg suda o njihovom zatvoru od dva mjeseca zbog odbijanja svjedočenja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Kaze Brajo Ramada…

brko mali
Gost
brko mali

Poslanike biraju gradjani da ih predstavljaju u parlamentu, ako poslanici prekrse zakon mora im se suditi podjednako kao I obicnim gradjanima

Komsho
Gost
Komsho

Koliko se dobija za lazno svjedocenje na sudu !

Žužu XIV
Gost
Žužu XIV

Ako novinari imaju pravo da ne otkriju izvor informacija kako bi ga zaštitili, zašto da to pravo nemaju poslanici? Valjda je poslanik u nekakvoj društvenoj hijerarhiji na većem nivou od novinara. A da, tako je samo u normalnim, demokratskim zemljama.

Rolex
Gost
Rolex

E moj Ivane,Ivane zbog tvog ne cinjenja i dozvoljavanja ovima sto rade po Skupstini Crne Gore ostaces upamcen za sigurno.Ako ne uradis pravu stvar i sasijeces u korijenu moze se izroditi u svasta i da neko strada mozda jos imas vremena,ali znaj vrijeme istice!

Cuca
Gost
Cuca

Predsjednik skupštine koji je lagao tokom svjedočenja (ovo su riječi suda, a ne moje), u slučaju u kom je njegova partija ukrala 500 – 600 € državnog novca da bi platila osnivački koktel. Toliko o veličini i njegovom autoritetu

marius
Gost
marius

Za pocetak bi svim poslanicima ukinuo imunitet, jer bi jedino tako vodili racuna o tome sto pricaju, i kakve poruke u narod salju.

Ja sam to
Gost
Ja sam to

Brajoviću počeo si da govoriš kao Marović

Bokelj
Gost
Bokelj

Evo par primjera kriminaliteta u Skupstinu Crne Gore kao sto slijedi:
1.Kradja novca blagajnce i drustva po pitanju putovanja poslanika.
2.Barikade poslanika jer ne zele da ispostuju odluke suda.
3.Automobil i zaposleni u Skupstine Crne Gore u sluzbi kriminala prevoze ljude sa potjernice.
Ovo je samo dio sto mi znamo,a ono sto neznamo,kukala vam majka sta cinite od ove zemlje!

Brcki
Gost
Brcki

Gos.Brajovicu u ovoj nimalo bezazlenoj situaciji treba da vam bude hladna glava i trezven svaki potez, cak sta vise biti i ako su vam politicki protivnici, ne na njihovoj strani vec na strani poslanika, pa tim potezom balansirati zahuktali problem, vi ste Presjednik skupštine i velika je odgovornos upravo na vama, pa kako bi vam dali podršku iznenadite nas umnim… Više »

Žužu XIV
Gost
Žužu XIV

Njegova “titula” je predsjednik skupštine, ali je u suštini samo jedan običan pion.

Neamamam
Gost
Neamamam

Hahaha, kako se svetozar marović smije sa slobode. Tako i treba kad je in bio za našu državu, pa neka je malo krao. A medojevic ne mora da svjedoči baš me briga, samo da je u zatvor jer je neprijatelj države.

Misko
Gost
Misko

Ovo je zalosno i nerazumno drzati kriminalca zabarakadiranog u skupstinu Crne Gore.Zamislimo slicnu situaciju u SAD,Veliku Britaniju,Francusku ili bilo koju drzavu u sastavu NATO alijanse.Pitamo se da li presjednik skupstine crne gore zna sta cini,ako nisi sposoban da budes sto si daj ostavku,i nek vodi ko zna i umije da vodi tu instituciju!

Žužu XIV
Gost
Žužu XIV

Asanž je pobjegao u ambasadu Ekvadora u Londonu i ne mogu mu ništa dok god je tamo. Što znam, možda London nije u državi koja je u sastavu NATO pakta!?

Papos istorikus
Gost
Papos istorikus

Poslanik nije pelcovan protiv hapšenja pa da stekne imunitet! Ima još jedna država sa sličnim pogledima na poslanike, koji treba da rade i treću smjenu da zarade platu, a ne da vode politiku kako oni hoće! Zna se red, kad počnu da rade, da se jave Braju, isto i kad završe, zovnu Braja da im to iskubicira i obračuna platu.

Žužu XIV
Gost
Žužu XIV

A što da se radi u slučaju kad je Brajo grđi od njih?

Mne
Gost
Mne

Ne podrzavam df ali u danasnjoj Crnoj Gori pokradenoj od strane vlasti od 91 pa na ovamo, da se hapsi zbog odbijanja da se svjedoci to je kao da pljackasu banke sudite za kradju zvaka na kiosku. Ovo da je srece dvije-tri marice pa sve iz parlamenta polako put Spuza, ako narod ne zna zasto, oni znaju. Od onolikih fabrika… Više »

Joo
Gost
Joo

od njega se ne trazi da svedoci o necemu trecem….vec da svedoci o tome da je on sam javno rekao da ima dokaze I optuzio drzavnog tuzioca za najgore ratne zlocine I za uzimanje mita za namestanje sudjenja….to nije svasta nesto….nego najozbiljnije kriminalne optuzbe…..I tuzioc ima pravo na odbranu od lazi I kleveta koje ugrozavaju njegovu I sigurnost njegove familije…..Medo… Više »

Pod
Gost
Pod

Izgleda poceli sendvici i dopune…

Žužu XIV
Gost
Žužu XIV

Problem je što nije htio da otkrije od koga je dobio informaciju. Čak i novinari imaju pravo da ne otkrivaju izvor informacija! Čak i SAD štiti “zviždače” zakonom, ali mi nismo kao SAD iako bi to tako jako voljeli. Mi smo više kao Bolivija ili Zimbabve!

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Sad Df postuje Parlament,a prije dvije god htio ga spalit!! Kad ulaze sa 7 bataljonom to je ok?!?! Kad pljuju po drzavnom tuziocu,zar nije pljuvanje po instituciji?!?! Iiii koliko hoces primjera! A kad treba da odgovaraju za receno,eee tu su tanki,tad nastaje bjezanija!! Ne rade 2 god- primaju platu,pljuju po scemu i svakom i nikom nista,organizuju rusenje drzave i opet… Više »

Žužu XIV
Gost
Žužu XIV

E može da neće!!!

Enigma
Gost
Enigma

Izađi iz Vlasti ako podržavaš retrogradnu Opoziciju 😉

Mirko
Gost
Mirko

Ivan nejaki mozda ce s df u klupu…

Rašo
Gost
Rašo

Tačno da se poslanicima mora obezbijediti puna zaštita, ali poslanicima koji djeluju protiv države treba da se obezijedi zatvor i zabrani rad.

BogdanS
Gost
BogdanS

Što je reka-NIŠTA!E kukala nam majka,kad pipun kolo vodi,a ovaj četvrtan čuva fotelju skupštine…

Gagi
Gost
Gagi

Pipun ponizava Drzavu Crnu Goru,Milutin Djukanovic “salje”vozilo Skupstine da “prebaci”cetnikusu Milic,i sto je najzalosnije DF ima PUNU podrsku predsjednika parlamenta,kolegijuma(u kojem je Dps,Sd i koalicija).Poruka DF-u; Samo naprijed,u pravu ste za sve,srusite i vlast i Drzavu.ZASTIDA OD VLADAJUCE VECINE kojima je ime CUTITE KUKAVICE,neka vas pljuju,udaraju,ponizavaju,maltretiraju i sve sto mogu.Taman da “gledamo”BRUKU.

Boba
Gost
Boba

Kako je “Ramada”, gos’n Ramadon😁 To ti zbog toga stitis poslanike? E svako li se danas zove Poslanik!

Gagi
Gost
Gagi

A “nemoj tako”Boba,sto ce cojek “siromah”nema od cega zivjeti.E takva je “PRIVJESAK PARTIJA”.

Send this to a friend