Politika

Brajović primio ambasadore Njemačke i Kine

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović tokom nastupne posjete novog ambasadora Njemačke Roberta Hajnriha Vebera zahvalio je na podršci te države članstvu Crne Gore u NATO, kao i kontinuiranoj pomoći evropskoj integraciji naše zemlje.

Brajović je naglasio da je intenziviranje političkih kontakata na najvišem nivou u posljednje vrijeme, od izuzetnog značaja za jačanje političke i ekonomske saradnje dvije zemlje. Ambasador Veber je istakao da Crna Gora predstavlja veliku promjenu na Balkanu, jer je država koja nema problema sa susjedima, članica je NATO i posvećena evropskoj integraciji. On je poručio da Njemačka predstavlja prijatelja Crne Gore koji će nastaviti da podržava njeno članstvo u EU.

Na sastanku predsjednika Skupštine sa novim ambasadorom Kine Liu Đinom konstatovani su odlični politički i ekonomski odnosi dviju država, na čijem stalnom razvoju treba i dalje raditi.  Posebno je istaknut značaj sprovođenja planirane dinamike u izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar –  Boljare, kao najvećeg infrastrukturnog projekta u Crnoj Gori.

Predsjednik Brajović je zahvalio na podršci Kine Crnoj Gori i razumijevanju njenih potreba, što se između ostalog ogleda u brojnim donacijama u oblasti infrastrukture, zdravstva itd.  Predsjednik Skupštine je podsjetio na aktivan angažman naše zemlje u mehanizmu 1+16 kao i inicijativi „Pojas i put“.

Kada je riječ o parlamentarnoj saradnji, sagovornici su naglasili potrebu intenzivnije saradnje kroz grupe prijateljstva, čemu će doprinijeti i nedavno formiranje grupe prijateljstva Svekineskog narodnog kongresa. Ambasador NR Kine je istakao brojne mogućnosti ekonomske saradnje dviju država, čime bi bio potvrđen i unaprijeđen prijateljski i partnerski odnos Crne Gore i Kine.

2 Komentara na "Brajović primio ambasadore Njemačke i Kine"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend