Politika

Brajović: Razgovarati i o vanrednim izborima i Deklaraciji o očuvanju građanske Crne Gore

Ivan Brajović

Razgovor i o konceptu Vlade koja bi pripremala vanredne izbore i donošenje skupštinske Deklaracije o očuvanju građanske Crne Gore i afirmaciji evropskog sistema vrijednosti, je predlog Socijaldemokrata (SD) na sastanku kod predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Predsjednik SD-a Ivan Brajović obavijestio je Bečića da prihvata poziv za za otpočinjanjem dijaloga predstavnika parlamentarnih partija vlasti i opozicije, koji je zakazan za 7. jul.

U pismu koje je uputio Bečiću, Brajović je istakao da je poziv na dijalog odgovoran čin prvog čovjeka crnogorskog palamenta u situaciji veoma kompleksnog društveno-političkog ambijenta u Crnoj Gori.

Naglasio je da su SD partija koja u kontinuitetu poziva na potrebu otpočinjanja dijaloga u Skupštini i da je dijalog i traganje za zrelim i odgovornim kompromisima nužna pretpostavka za rješavanje brojnih otvorenih pitanja koja opterećuju crnogorsko društvo.

Takođe, Brajović je obavijestio Bečića da će u ime SD-a kandidovati dvije suštinski značajne teme.

“Prva koja se tiče razgovora i dogovora oko koncepta Vlade koja bi pripremala vanredne parlamentarne izbore, jer u SD vjeruju da je to adekvatan način rješavanja akutnog problema političke nestabilnosti i izrazite podijeljenosti našeg društva”, naveo je Brajović.

Dodaje da druga podrazumijeva da Skupština donese Rezoluciju (Deklaraciju) o očuvanju građanske Crne Gore i afirmaciji evropskog sistema vrijednosti, koja bi bila usvojena sa poželjnom podrškom od najmanje 2/3 poslanika u crnogorskom parlamentu i na taj način potvrdila neupitnu privrženost većine u našoj državi temeljnim vrijednostima evropske Crne Gore.

Na kraju, prihvatajući poziv, Brajović je izrazio nadu da će odgovorni činioci na političkoj sceni uspjeti da kroz dijalog i neophodne kompromise potvrde ozbiljnost i odgovornost koja se duguje svim građankama i građanima Crne Gore, bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko, političko i svako drugo opredjeljenje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gagi024
Gost
Gagi024

Ako bi bili sad izbori SD bi nestao samostalno

Gina58
Gost
Gina58

Razgovor. To jeste najbolje rješenje. Podržavam svakoga ko prijstaje na to i na ukrštanje argumenata. Zaista ispravna odluka.

Pažanj
Gost
Pažanj

Polakote gosn. Brajoviću. Čika Katnić sprema za tebe neke papire o petlji smokovac.

pokemon
Gost
pokemon

crnoj gori trebaju ovakve umjerenije partije koje su za kompromis i dijalog nema nista od iskljucivosti

Sun-Fun
Gost
Sun-Fun

Dobro je sto je SD prihvatio poziv na dijalog, smatram to odgovornim i ispravnim cinom. Treba popricati i pokusati doci do rjesenja i nalazenja izlaza iz ove siuacije.

CvJetic
Gost
CvJetic

U prethodnom periodu se stvarno pokazalo da Crnoj Gori treba jedna takva deklaracija. Dobro bi bilo da se nesto ucini po tom pitanju.

Vukic
Gost
Vukic

Ovo sto predlaze Brajovic je zaista neophodno.

golden
Gost
golden

Znaci i Socijaldemokrate su u igri, sto znaci da imaju sansu za popravni, vidjecemo kako ce to iskoristiti. Do sada dobre predloge daju, evo da vidimo kako ce biti u narednom periodu.

Misko
Gost
Misko

SD se dosta bas popravio samo treba da nastavi da se krece zapocetom putanjom

Maya
Gost
Maya

Drago mi je da neko predlaze razumne stvari i nadam se da ce se ovo realizovati

LekiNN
Gost
LekiNN

Potpuno si u pravu! To je i ocekivano u ovom haosu koji se desava.

Djordje
Gost
Djordje

Mici se vise

Orli-Ban Kenobi
Gost
Orli-Ban Kenobi

O čemu bi opozicija nego o novim izborima… nego čemu se ti nadaš na novim izborima?

Virus
Gost
Virus

Razgovarati da li ti dobrovoljno da odeš u Spuž ili da te hapse

Lisac
Gost
Lisac

Ajde ne izigravaj postenje i bitnost. Da ti nije Mila ne bi ti se za strv znalo.

Send this to a friend