Politika

Brajović sa Latinovićem: Crna Gora spremna da podrži susjede

Crna Gora je spremna da susjedima pruži podršku i podijeli svoja iskustva iz procesa evroatlanskih integracija, poručio je predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

On je danas u oproštajnu posjetu primio ambasadora Bosne i Hercegovine (BiH) Đorđa Latinovića.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Brajović je zahvalio Latinoviću na doprinosu koji je pružio u snaženju odnosa između dvije prijateljske države u prethodnom periodu.

“Ističući važnost daljeg jačanja parlamentrane saradnje, Brajović je ambasadoru BiH prenio pozitivne impresije koje je stekao tokom zvanične posjete Sarajevu”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je tokom razgovora pohvaljen nastavak intenzivnog političkog dijaloga na najvišem nivou i izraženo zadovoljstvo potpisivanjem važnih međudržavnih sporazuma.

Posebno je, kako je saopšteno, istaknuto potpisivanje Sporazuma o državnoj granici, kao prvog te vrste potpisanog između dvije države bivše SFRJ.

“Brajović je naglasio važnost uspješnog nastavka procesa evropskih integracija u obje zemlje i istakao spremnost Crne Gore da susjedima pruži podršku i podijeli svoja iskustva iz procesa evroatlanskih integracija”, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o realizaciji infrastrukturnih projekata važnih za bolju povezanost i jačanje privredne saradnje, kao i o aktuelnim dešavanjima na Zapadnom Balkanu

Send this to a friend