Politika

Brajović sa pedsjednicom bugarske skupštine: Sarađujmo na polju ekonomije

Predsjednica Narodne skupštine Bugarske Cveta Karajančeva posjetila je danas Crnu Goru i sastala se sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem. 

Na sastanku su istakli a odlični politički odnosi dvije zemlje treba da rezultiraju još većom ekonomskom razmjenom.

Brajović je kazao da je cilj odličnih bilateralnih odnosa intenziviranje ekonomske saradnje.

“Razgovarali smo i o intenziviranju razmjena naših turista, kao i o značajnim idejama kada je u pitanju prenos energije, i iz toga se vidi koliko je bila važna strateška odluka crnogorske države da gradi podmorski kabl zajedno sa Italijom. Ono što je veoma važno, imamo jednu iskrenu, zaista do kraja prijateljsku ponudu Bugarske da nam u procesu pregovaranja sa Evropskom unijom uvijek pomažu, da nam daju svoju ekspertsku pomoć i analizu, kako na tom putu ne bismo ponavljali neke njihove greške, nego da ga prolazimo brže i sigurnije”, dodao je on.

Prema riječima Karajančeve, Bugarska kao članica EU pozdravlja povratak najvećeg dijela opozicije u Skupštinu Crne Gore

“Dobro je poznato da svi, u svakoj državi, sve političke stranke koje su zastupljene u parlamentu moraju učestvovati u donošenju odluka i snositi odgovornost za svoje odluke. Mi ćemo svakako i dalje ostati istrajni u našoj želji da vam pomažemo u usklađivanju vašeg domaćeg zakonodavstva sa evropskim. Na tom putu su naravno i sastanci i razgovori između grupa prijateljstva i različitih odbora u dvije Skupštine. Da još jednom kažemo da je, po nama, od izuzetne važnosti povezanost nas zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije”, poručila je ona.

Send this to a friend