Politika

Brajović sa premijerkom Rumunije: Sa vama dijelimo zavidne parlamentarne odnose

Intenzivnija parlamentarna saradnja, na nivou grupa prijateljstava i radnih tijela, kao i razvoj partnerskog odnosa u okviru NATO-a karakterišu odnose Crne Gore i Rumunije, kazano je na sastanku predsjednika Skupštine Ivana Brajovića sa predsjednicom Vlade Rumunije Vasilikom Viorikom Dančilo.

„Redefinisanje odnosa unutar EU i proširenje su procesi koji trebaju da se odvijaju paralelno. Raduje nas što imamo niz predsjedavanja Savjetom EU, zemalja koje poznaju situaciju na Zapadnom Balkanu i razumiju značaj članstva svih država regiona u Evropskoj uniji. Za Crnu Goru posebno je važno da se kandidati ocjenjuju isključivo na osnovu individulanih zasluga“, istakao je Brajović.

Predsjednica rumunske Vlade je uz potvrdu da će proširenje biti visoko na agendi njihovog predsjedavanja Savjetom EU naglasila spremnost svoje zemlje da snažno i odlučno podrži Crnu Goru na evropskom putu.

„Rumunija je prijateljska zemlja za koju je važna stabilnost Zapadnog Balkana, pri čemu posebno cijenimo činjenicu da je Crna Gora faktor stabilnosti i država koja je učinila najznačajnije iskorake na putu integracije u EU”, dodala je Dančilo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LJUTA...
Gost
LJUTA...

A je li joj objasnio da je Ramada u Pristini?

Bin
Gost
Bin

Hah, ko god misli da je ovo slučajno – grrrrrdno se vara

Send this to a friend