Politika

Brajović tvrdi da su iskustva Holandije važna za Crnu Goru

Holandija predstavlja primjer uspješne i razvijene zemlje, kao i da su njena iskustva u turizmu, energetici i poljoprivredi posebno dragocjena za Crnu Goru, saopštio je predsjednik parlamenta Ivan Brajović tokom sastanka sa predsjednikom Odbora za evropske poslove Predstavničkog doma Parlamenta Kraljevine Holandije Malikom Azmanijem.

Tokom razgovora naglašen je značaj intenziviranja parlamentarne saradnje i kontinuiteta političkog dijaloga za dalje unaprjeđenje prijateljskih odnosa između dvije zemlje.

Naglašavajući da Crna Gora daje prednost kvalitetu reformi u odnosu na rokove, Brajović je kazao da se politika proširenja mora nastaviti, odnosno da se ne smije ugasiti optimizam potencijalno novih članica o njihovoj evropskoj budućnosti.

Pri tome je istakao da se stimulisanjem Crne Gore koja je najviše postigla na evropskom putu, ukazuje pravac kojim treba da se kreću i druge države kandidati.

Poželjevši puno uspjeha našoj zemlji u ispunjavanju neophodnih kriterijuma za članstvo u EU, Azmani je istakao vidan napredak koji je Crna Gora postigla u procesu pregovora, uz jasan stav da će Holandija kao i do sada nastaviti da bude principijelna i objektivna kad je riječ o ocjenjivanju napretka zemalja kandidata.

 

Send this to a friend