Politika

Brajović u Plavu: Zaštitićemo manjinske narode i našu dijasporu od nasrtaja aktuelne vlasti

Ivan Brajović/Arhiva

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović na sjednici Opštinskog odbora SD Plava istakao je uvjerenje da će na skorim, prijevremenim, parlamentarnim izborima napredna i pristojna Crna Gora sačuvati manjinske narode i našu brojnu dijasporu od nastraja nacionalno ostrašćene aktuelne vlasti, ali i odbraniti građanski, sekularni i antifašistički karakter države, te da će različitost kultura, vjera i nacija i dalje služiti na čast i ponos svim građankama i građanima Crne Gore, saopšteno je iz SD-a.

Kako su naveli, Brajović je istakao da je naročito važno u mješovitim sredinama, kakva je Plav, očuvati dobre vjerske i nacionalne odnose među lokalnim stanovništvom.

“Plav je u bliskoj prošlosti znao da odgovori na te izazove, uvjeren sam da će tako biti i ubuduće. Socijaldemokrate će nastaviti da zastupaju vrijednosti na kojima počiva moderno, građansko društvo, istovremeno ukazujući na sve loše i zlonamjerne odluke nove vlasti. Kao što smo reagovali povodom namjere Vlade da kroz podzakonske akte vrši redizajn biračkog tijela i sprovodi opasni izborni inženjering, dignućemo glas i na druge nedemokratske poteze predstavnika nove vlasti“, poručio je Brajović.

Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović saopštio je da je Plav pravi primjer i mjera odnosa ove Vlade prema infrastrukturnom i ekonomskom razvoju Crne Gore, ističući da su Socijaldemokrate pokazale na koji način se odgovorno vodi lokalna politika, čak i u nedostatku neophodne podrške sa državnog nivoa.

“U vremenu koje zahtijeva jedinstvo, mudru politiku i ozbiljne državničke poteze, Crna Gora je zahvaljujući srednjovjekovnom diskursu ove vlasti podijeljenija nego ikad, a zbog njenih pogrešnih poteza ispaštaju uglavnom građani. Jedini izlaz iz trenutnog stanja beznađa i duboke političke krize je formiranje prelazne vlade sa ciljem organizovanja vanrednih parlamentarnih izbora. Sa druge strane se pred Socijaldemokratama ali i kompletnom opozicijom postavlja još važniji zadatak, jer se ona ne bori samo za dolazak na vlast, već i za odbranu temeljnih vrijednosti na kojima bi trebalo da počiva država počiva savremena Crna Gora”, kazao je Šehović.

Predsjednik OO SD Plava Nihad Canović kazao je da su Socijaldemokrate upravo na primjeru Plava, kroz odgovorno rukovođenje u najboljem interesu opštine i lokalnog stanovništva, “pokazale kako se vodi ozbiljna politika i održava ekonomska stabilnost Opštine uprkos brojnim izazovima sa kojima se suočava”.

Iz te partije poručuju, da je na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata Plava, koja je organizovana u susret predstojećem Kongresu partije, izabrano devet kandidata za člana novog saziva Glavnog odbora, koji će u predstavljati plavski odbor.

“Nakon odluke predsjednika Ivana Brajovića da se na predstojećem Kongresu neće kandidovati za novi mandat, Odbor Socijaldemokrata Plava je jednoglasno odlučio da za novog predsjednika partije predloži aktuelnog potpredsjednika Damira Šehovića”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fkbalsic
Gost
Fkbalsic

3posto

Njegoš
Gost
Njegoš

Najjače uporište vaše bivše i sadašnje stranke je bio Plav ali osim privilegovanih malo ko je osjetio boljitak od vašeg vladanja i rukovođenja.Ne branim URU-u ali su vam oni ozbiljna prijetnje da vam preotmu glasače kako SD-tako i SDP-u a onda možete staviti ključ u bravu i ugasiti se.

Popac
Gost
Popac

😮😮😮 kako god … u Plav-u ništa novo zadnjih 20 godina 🇲🇪

Send this to a friend