Politika

Brajović: Vjerujem da Žabljak i Durmitorce čekaju bolja vremena

Brajović

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je stanovnicima i lokalnom rukovodstvu Žabljaka Dan opštine, koji se obilježava 17. septembra, poručujući da vjeruje da Žabljak i Durmitorce čekaju bolja vremena.

Predsjednik Skupštine naveo je da Žabljak posljednjih godina bilježi rekordnu turističku posjetu, zahvaljući Durmitoru i njegovoj netaknutoj prirodi, koja ga čini jednom od najljepših planina u Evropi.

“Zimska turistička prijestonica Crne Gore, pored izvanrednih uslova za razvoj zimskog i ljetnjeg turizma, posjeduje i veliko poljoprivredno, vodoprivredno i šumsko bogatstvo koje pruža mogućnosti za razvoj i napredak domaćih gazdinstava i preduzeća, ali i ulaganje crnogorskog i stranog kapitala u neprolazne vrijednosti i mogućnosti najljepše i najizazovnije crnogorske planine”, istakao je Brajović.

Naglasio je da taj kraj i njegove mještane čekaju bolja vremena i sigurnija egzistencija, uz, kako je kazao, postojeću infrastrukturu koju treba permanentno razvijati i prilagođavati kako turističkim, tako i privrednim izazovima, uz nedvosmisleno očuvanje životne sredine, kao i pokretanjem poljoprivrednih domaćinstava i pogona za proizvodnju i preradu organske hrane i bilja, te unaprjeđenjem drvne industrije i valorizacijom hidro potencijala.

“U to ime želim Vam srećan Dan opštine Žabljak – 17. septembar”, poručio je Brajović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Žabljak
Gost
Žabljak

Na Žabljaku smetaju Žabljačani. Kad oni odu, a dođu neki drugi, koji će napraviti pješačku zonu u centru, početi čistiti i odnositi! snijeg sa puta prema skijalištu i kućama, a koji su sami nabacili snjegočistačem (imaju kamion sa podignutim stranicama), prestanu parkirati brdo snijega na parkingu ispred pošte, sruše polusrušene drvene kućerke u centru, i najvažnije – poprave i umetnu… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Rekoše da je poslanik Damjanović čestitao nešto Brajoviću?!

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Ne lipši magarče

Baranin
Gost
Baranin

Čekaju sigurno ali kad vi odete sa vlast,onda nas sve čekaju bolja vremena….

Tepac
Gost
Tepac

Žabljak teško,
a durmitorci mogu u inostranstvo,kao i ostali.Tamo su bolja vremena,i manje snijega.

Send this to a friend