Politika

Brajović: Vlada vrši redizajn biračkog tijela i sprovodi izborni inženjering

Povodom najavljene odluke Vlade Crne Gore za sticanje crnogorskog državljanstva, predsjednik SD-a Ivan Brajović, ističe da je nedopustivo da Vlada mijenjanjem podzakonskog akta vrši redizajn biračkog tijela i sprovodi opasni izborni inženjering.

“Pozivam Vladu da jednostranim potezima ne unosi dodatne tenzije u inače uzavreloj i polarizovanoj društvenoj atmosferi”, poručio je Brajović.

Prema njegovim riječima, jasno je definisana nadležnost skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu da predloži potencijalne korekcije normativnog okvira koji se tiče crnogorskog državljanstva.

“Oni koji predlažu i podržavaju ovakve neprimjerene aktivnosti preuzimaju odgovornost za dalju radikalizaciju prilika na političkoj sceni”, napisao je Brajović Twitter-u.

Kako dodaje, očekujem i reakciju međunarodnih partnera na opasne namjere pojedinih struktura unutar parlamentarne većine, kojima će znatno biti usporen naš put evropskih integracija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Afrodita
Gost
Afrodita

Sram vas bilo!Ljudi zive 30 godina u Cg bez drzavljanstva!Samo toliko

Santa Marija
Gost
Santa Marija

Dok si prodavao parcele i realizovati korupcionaske ugovore zemlju si urnisao. Sram te bilo, moci se. Odbranicemo CG i bez vas lopovi

oooo
Gost
oooo

Vi ste se fino ususkali pa vas mnog i ne dotice unistavanje CG. Izadjete u javnost sa po nekom izjavom i mislite da ste svoj posao zavrsili. Vise od 100 dana SD, DPS, SDP i manjinske partije ne rade nista na sprecavanju unistavanja svega crnogorskog i CG u cjelini. Ako se ovo sprovede u djelo znajte da je ovo kraj… Više »

Zora
Gost
Zora

Na vlas su bili samo zbog svojih interesa sad narod vidi da je omanut.

Djurišić
Gost
Djurišić

Brajoviću odoše ti Bošnjački glasovi pa ti vidi šta ćeš.

Send this to a friend