Politika

Bratić i Gojković: Bez obzira na sve, veze između Srbije i Crne Gore ostaju bratske

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, sastala se sa drugim potpredsjednikom i ministarkom kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Majom Gojković, i naglasila da bez obzira na razne okolnosti veze između Srbije i Crne Gore ostaju bratske.

Na sastanku su razmotrena pitanja vezana za mogućnost unapređenja saradnje kroz aktivnosti ustanova kulture, kao i kroz konkretne projekte od obostranog interesa na bilateralnom i regionalnom planu.

Ministarka Gojković je delegaciji Crne Gore poželjela dobrodošlicu uz poruku da ovaj sastanak treba da bude samo početak dobre saradnje.

„Bez obzira na razne okolnosti, veze između Srbije i Crne Gore ostaju bratske, i narod obije zemlje nikad nije prestao da njeguje te odnose“, kazala je, uz zahvalnost na dobrodošlici ministarka Bratić, istovremeno poručujući da je kulturne veze i tradicionalne odnose nemoguće raskinuti.

„Mi ćemo se truditi da radimo, uz poštovanje različitosti i svih građana, na prepoznavanju istaknutih djelatnika u oblasti kulture, bez diskriminacije, koja je dosad, u Crnoj Gori, bila na snazi“, kazala je ministarka Bratić.

Na sastanku je bilo govora i o mogućem organizovanju zajedničke izložbe Petra Lubarde, istaknutog umjetnika čiji rad je jedna od veza između dvije države, te o projektima osnaživanja oblasti zaštite kulturnih dobara kroz konzervaciju i restauraciju.

„Srbija poštuje suverenitet Crne Gore, želi dobru i otvorenu saradnju sa Crnom Gorom na svim nivoima vlasti, kako bi se započeli novi projekti u različitim oblastima“, poručila je ministarka Gojković govoreći i o, ranije započetim, projektima iz sfere kulture čija dinamika je usporena zbog pandemije koronavirusa, a koje treba ponovo pokrenuti.

Nakon sastanka sa Majom Gojković, crnogorska delegacija na čelu sa ministarkom Bratić, obilazi i Legat „Atelje Petra Lubarde“, u organizaciji Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

17

avatar
1000
17
0
0
 
17
Nen86AntiXTrece jutrodrago 1Posmatrac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nen86
Gost
Nen86

I još Bratić i još ministar.Alisa u zemlji čuda.😂👊🇲🇪

AntiX
Gost
AntiX

“Gospodjo” ministarka ostani tamo😁Nisi ti za nas.Nadam se da ce ti neki sledeci izbori pokazati pravi put,u jednom pravcu!

Trece jutro
Gost
Trece jutro

Dama bratic ne predstavlja crnu goru. Ona je odje dosla pozadatku crkve.

drago 1
Gost
drago 1

vjerovatno se ovo bratski odnosi na srpsku, jer mi sa njima nismo braca, a necemo nikad ni bit.

Posmatrac
Gost
Posmatrac

❤️❤️❤️

Tek tako
Gost
Tek tako

Sto to znaci bez obzira na sve gospođo.

Danbo
Gost
Danbo

Nikad braća samo susjedi.

Role je king
Gost
Role je king

“bratski narod”

Pedja*
Gost
Pedja*

Dobroje , zamalo zaratismo . Susret u zadnji momenat.

marius
Gost
marius

Svjedoci smo od vazda da se dva rodjena brata oko imanja svade. Nema danas vise “brat”, postoji samo interes, i to ti je to. Neka svako svoju kucu uredjuje kako misli da treba.

Mitar
Gost
Mitar

Je li ekspert Vukovic sa njom? Da malo pokaže kulturu..

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ostani ti kod “braće” kad ih toliko opsesivno obožavaš.

PetarPan
Gost
PetarPan

Šta znači to: bez obzira na sve okolnosti veze ostaju bratske???…

Emma
Gost
Emma

Bratic je jedna od njih. Nema pravo da govori u ime nas Nije od naroda birana.

БСК
Gost
БСК

Браво!

sale
Gost
sale

Aman ostani tamo,mozda ces im valjati.Nama neces sigurno

Hasan
Gost
Hasan

Ostaju samo komsijske!!
Bratski nikako.

Send this to a friend