Politika

Bratić se srela sa Udovičićem: Prijateljska saradnja Srbije i Crne Gore u oblasti sporta

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić je održala sastanak sa ministrom omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanjom Udovičićem, na kojem je naglašena prijateljska saradnja Srbije i Crne Gore u oblasti sporta.

Tokom sastanka razmotren je dosadašnji nivo saradnje državnih organa nadležnih za omladinu i sport, mogućnost unapređenja bilateralne saradnje i načini njenog poboljšavanja kroz regionalne projekte.

Ministar Udovičić je poručio da njegovo Ministarstvo stoji na raspolaganju za različite vidove saradnje, i da je ovaj sastanak značajni korak unaprijed u smislu povezivanja i dobrih odnosa u oblasti sporta.

Ministarka Bratić je, uz zahvalnost na prijemu i prijateljskom dočeku, poručila da Srbija i Crna Gora imaju mnogo izuzetnih sportista i da je sport izuzetno značajan u smislu promocije zdravih stilova života.

„Smatram da je prirodno povezivanje sporta i edukacije, ali i važnost prezentovanja zdravih vrijednosti i načina življenja, posebno u vremenu digitalizacije i tehnicizma“, kazala je Bratić.

Sagovornici su razmijenili stavove o položaju mladih, uz saglasnost da bi bilo korisno organizovati omladinske susrete koji bi mogli da postanu i tradicionalni.

U smislu međunarodne i regionalne saradnje, govorilo se i o značaju organizovanja različitih regionalnih takmičenja i sportskih susreta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zdravko
Gost
Zdravko

Ministarka nekulture

Cirkusanti
Gost
Cirkusanti

😂😂😂😂😂😂😂😂

Dula
Gost
Dula

Blago, blago. 😂

Pivljanin
Gost
Pivljanin

Prvi put u minicu, ali ti ne pomaže ministarko!

Saša
Gost
Saša

Bas se poslovno obukla😬

Posmatrac
Gost
Posmatrac

❤️❤️❤️

Send this to a friend