Politika

Bratić- Timonije: Dobri odnosi i snažnije kulturno povezivanje zajednički je interes dvije prijateljske zemlje

Motivisanje učenika i studenata za izučavanje francuskog jezika i intenzivnija promocija francuske kulture, biće zajednički ciljevi u saradnji Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Ambasade Francuske u Crnoj Gori, poručeno je na sastanku ministarke, Vesne Bratić i  ambasadora Francuske u Crnoj Gori Kristijana Timonijea, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

“Bratić i Timonije su se usaglasili da se, tradicionalno prijateljski odnos dviju zemalja, može najbolje unaprijediti kroz saradnju u oblasti kulture i obrazovanja. U tom smislu, obnavljanje sporazuma o saradnji na ovim poljima je prioritet”, navode iz Ministarstva.

Bratić je poručila da je potrebno naći nove načine podsticanja djece i mladih za učenje francuskog jezika i nastaviti sa stvaranjem mogućnosti za mobilnost učenika, studenata i akademskog osoblja.

“Ambasador Timonije je istakao da će se u narednom periodu, kroz konkretne projekte, raditi na stvaranju baze frankofonih učenika i studenata koji će imati brojne mogućnosti za stipendiranje i usavršavanje u Francuskoj”, naglašavaju u saopštenju.

Tokom sastanka je istaknuto, da će se ovom saradnjom dodatno osnažiti pozicija Crne Gore u EU integracijama.

“Na ovaj način, dodatno će se učvrstiti veze dviju zemalja i osnažiti pozicija Crne Gore na putu integracije u društvo razvijenijih evropskih država. Njegovanje dobrih diplomatskih odnosa, međusobno uvažavanje, kulturno povezivanje i bolja saradnja, na korist učenika i studenata iz Crne Gore, jeste zajednički interes dvije prijateljske zemlje”, konstatovano je na sastanku.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tash
Gost
Tash

Ništa konkretno nije dogivoreno. Ni jedan projekat, ni jedna konkretna ideja. Propuštena šansa.

Unreal
Gost
Unreal

Koji stav, koje držanje. 😂😂😂😂🙄🤦

Novak
Gost
Novak

Imade li joj iko reci kako da se obuče i kako da sjedi.?!

Send this to a friend