Politika

Britanija nastavlja podršku reformskim procesima u Crnoj Gori

Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas zamjenika direktora Direktorata za Zapadni Balkan u Forin Ofisu Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Lensa Doma.

Brajović je izrazio zadovoljstvo nastavkom podrške Ujedinjenog Kraljevstva reformskim procesima u Crnoj Gori, što je i potvrđeno povećanjem njihovih fondova za podršku projektima u ključnim oblastima.

“Naglasio je da će Crna Gora uvijek cijeniti objektivne izvještaje, doprinos i podršku njenom integracionom putu koju su davali tadašnji izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Čarls Tanok i kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Dejvid Martin“, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Dom je odnose dvije države ocijenio odličnim, uz isticanje da Ujedinjeno Kraljevstvo jako poštuje doprinos Crne Gore kako NATO-u tako i podršci članstvu Republike Sjeverne Makedonije ovoj Alijansi. Zahvalio je na odličnoj saradnji Skupštine Crne Gore sa Ambasadom Ujedinjenog Kraljevstva u Podgorici i Vestminsterskom fondacijom, sa kojima se sprovode interesantni zajednički projekti. Uz naglasak na značaju rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Dom je ohrabrio pokušaje da se dođe do zajedničkih rješenja na osnovu preporuka ODIHR-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Garfild
Gost
Garfild

Britanija podrzava CG u pridruzivaju EU iz koje ona bjezi…i mi se time hvalimo, da nije smijesno bilo bi tuzno

prijatelj
Gost
prijatelj

Komedija Garfilde! Komedija! 😃😄🤣😂😅😆

Send this to a friend