Politika

Bruna Lončarević: Vjerujem u uspjeh nove vlasti u Kotoru

Bruna Lončarević

Odbornica u SO Kotor iz redova SDP-a Bruna Lončarević vjeruje da će nova vlast Kotoru vrati poljuljani ugled.

Kotorska politička priča se polako privodi kraju. Prvo je 27. juna kotorska skupštinska većina smijenila predsjednicu SO Dragicu Perović. Potom je 4. jula izabran Jovo Suđić za predsjednika skupštine, a juče je po drugi put smijenjen predsjednik opštine Vladimir Jokić. Ostaje još da se izabere novi predsjednik opštine na sjednici koja je zakazana za petak, 12. jul. Potom slijedi usvajanje budžeta i Kotor će, očekuje se, poslije duže pauze prodisati.

Na pitanje da li je moglo sve brže da se završi, Bruna Lončarević, odbornica u SO Kotor iz redova SDP-a je, gostujući na Skala radiju, kazala da sigurno jeste ali da je i ovo na vrijeme jer bi najgora solucija bila prinudna uprava.

Bivši predsjednik kotorske opštine Jokić i bivša predsjednica SO Perovićeva ne prestaju da govore o prekrajanju izborne volje građana i o političkoj korupciji.

“Nema govora o prekrajanju izborne volje građana. Priča o političkoj korupciji i navodnoj hajdučiji se svima na glavu popela. Tačno je da je SDP u izborni proces ušao tada sa retorikom koja je bila protiv tadašnje vlasti. Zbog toga je moguće jedan broj simpatizera i članova bio zadovoljan ali se upravo zbog toga moguće dogodilo i gubljenje glasova, jer mnogi nijesu prihvatali da budu zajedno sa onima koji ne priznaju Crnu Gori. Na kraju je SDP vjerovala da se nešto može uraditi, ali je, kako je vrijeme odmicalo, bilo jasno da će to biti izuzetno teško. Najviše je proces ometala SNP koja je pokušavala da izvuče najviše”, kazala je ona.

Nakon četiri mjeseca koalicija je pristala na ucjene SNP-a. Međutim, to po Lončarevićevoj nije moglo da traje dugo i neminovno je došlo do razlaza.

“SDP je rekla da kada se potpiše koncesioni ugovor za Luku Kotor koalicija više ne postoji. Od tada počinje natezanje. SDP je jedinstveno donio odluku sva tri odbornika sa ostalim članovima tadašnje opozicije da se pokrene inicijativa za smjenu Jokića. Tokom sjednice tadašnji lider SDP-a Krivokapić je zahtijevao da se odbornici njegove partije povuku i da ne učestvuju u smjeni Jokića”, ističe ona.

Lončarevićeva je kazala da nije željela da pristane na novi scenario, pogotovo što se već izjasnila oko toga što je Jokić radio i na koji način je pocjenjivao svoje koalicione partnere i odbornike u SO.

Podsjetila je i na performans koji je odbornike dočekao prilikom ulaska u SO i buku i povike na njih. Njoj, bila je jasna, na pamet nije bilo da promijeni odluku.

Lončarevićeva se posebno osvrnula na nezabilježen slučaj u istoriji parlamentrizma kada je tadašnja predsjednica Skupštine Opštine Kotor zamijenila bravu na ulaznim vratima parlamenta kako odbornici ne bi mogli ući u njihov dom, a zaposlenima dala slobodan dan i kasnije ih rasporedila da rade u opštini.

“Pritom još pečatirala ulazna vrata. To nije hajdučija, a ono što je Komisija Skupštinske većine uradila kad je otvorila vrata svoga doma, jeste. Pečaćenje me asociralo na čuvenu Domanovićevu “Dangu“ po sistemu svima pečat na čelo”, rekla je Lončarević.

Od strane “filmadžija“ iz redova Demokrata koji ovih dana rade video zapise i vremeplove nema zapisa da je zapečaćena skupština, ali ima da je otpečećena, podsjetila je ona.

“To je sramna stranica kotorske istorije u gradu u kome je smješteno oko 60 odsto ukupnog kulturnog blaga Crne Gore. Odbornici su otpečatili Skupštinu u popodnevnim satima nakon četiri dana jer je odbornicima palata Bizanti dom. Zbog toga je skupštinska većina nazivana pajser divizijom”, saopštava Lončarevićeva.

Njoj su ovih dana spočitavali izdaju, namjeru da se dokopa neke visoke funkcije ali je Lončarevićeva pokazala da nije zainteresovana ni za jednu funkciju, što se baš ne slaže sa mišljenjem onih kojima je interes iznad svega.

“Ti koji to govore razmišljaju na svoj način. Ne tražim nikakve zasluge niti mi treba nadoknada za ovo što sam uradila, ako sam išta uradila. Osjećam se odgovornom što do smjena i raskida koalicije nije ranije došlo“, ponovila je ona.

Lončarevićeva je nezvanično isključena iz SDP-a, a zvanično nije. Ona je tražila da se Opštinski odbor izjasni, ali on ćuti.

Podsjeća da je neko izbacio sa spiska i da zbog toga nije prisistvovala Kongersu njene partije.

Kolegama je  poručila da im želi sreću u političkom radu i djelovanju.

Lončarević je kazala da se nije čula sa novom predsjednicom SDP-a Draginjom Vuksanović, a ako je pozove da je spremna sa njom da razgovara ali u Kotoru.

Na kraju je kazala da vjeruje da će nova vlast Kotoru vrati poljuljani ugled, da konačno krene gradu u kome je rođena, a ako je ta nada iznevjeri, neće se pokajati ni za jedan svoj politički potez.

22

avatar
1000
17
5
0
 
18
FileopgAmigoUpoznaj BrunuGandalf siviPjer
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gandalf sivi
Gost
Gandalf sivi

Kakvo je ovo ljudsko i moralno dno. Poziva se na SDP, a glasala za smjenu Branka Nedovića, potpredsjednika Opštine i predsjednika OO SDP Kotor.

Fileopg
Gost
Fileopg

Dr Bruna je junak a vama smeta što više ne dozvoljava da veljesrblje urniše jedan od najljepših gradova u svijetu…

Pjer
Gost
Pjer

Imateli vode ili se kupate slanom i doma

Gligorije
Gost
Gligorije

Drago Djurovic.
Darko Pajovic.
Beba Loncarevic.
Sledeci ?
Najbolje rangirani preletac :
Kvota na novoizabranu predsjednicu SDP-a 1.2

Amigo
Gost
Amigo

DR Bruna Lončarević POŠTENA,ISKRENA,DUHOVITA,OBRAZOVANA,SAVJESNA MA NAŠA I SVIH KOJI IMAJU OSOBINE LJUDSKOSTI.

Fileopg
Gost
Fileopg

interesantno je primijetiti da svo troje nijesu dozvolili da četničija i veljesrblje preuzme vlast crnogorskijem glasovima koje je Ranko Krivokapić htio predati im na ruke… Samo vam zato smetaju…

Velimir136@gmai
Gost

Đe je god ova opoziciona četničko izdajnika vlast,svuda je jad i bijeda!
DF,”demokrate”,”crnogorska”ura,SNP,
neznam se ko je gori i veći izdajnik!

Samo kratko
Gost
Samo kratko

Cuvamo se neljudi,a jos vise da ne postanemo neljudi!

Drago Djurović
Gost
Drago Djurović

Šta je ovo, kad sam se ja prodao, nijedne novine nijesu tražile intervju?

Sigurimi
Gost
Sigurimi

Bruna,pametnije da cutis,to sto si ti uradila ,treba imat obraz djon.

Cijanid
Gost
Cijanid

Ovi iz opozicije sve stavljaju u poslaničke klubove ljude slabog karaktera koje możeš kupiti kao namirnicu u prodavnicu.Raspitaju li se oni prije nego ih predlože iz kakve su familije, jesu li ma dobro glasu ili što bi rekli ošta što otpane…

Sasa
Gost
Sasa

Bruna je dobila ponudu koja se ne odbija

Beng
Gost
Beng

Sve jedan te isti komentar na vise nacina! Demokrate kazamat pricaju o hajduciji, Demokrate katanac prucaju o demokratiji, Demokrate sa pricom o slobodi i oslobođenju a ovamo barikade na zgrade institucija! Kakva balafurdija!

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Je li ovo kaze hajducica Bruna😄

Primorac
Gost
Primorac

Drugi Drago Djurovic,pih

Maki
Gost
Maki

Trebalo bi da se stidis Bruna,da imas i prst obraza!

LSCG
Gost
LSCG

Koja je to nova vlast…dtug Jovo(Sudjic)..drug Aprcovic..drug Adzic,drug……o cemu..o.kome..zborite.Mislite da smo krwteni,coravi,maloloumni….

Bokelj
Gost
Bokelj

E Loncarevicka takvi kao ti nikad ne mogu vratiti ugled Kotoru jer si ti ista kao i oni iz Pozitivne – dno dna

Send this to a friend