Politika

BS će sarađivati sa svima koji mogu doprinijeti unapređenju Rožaja

Shodno izbornim rezultatima koji su relevantan pokazatelj volje birača, Bošnjačka stranka će u narednom četvorogodišnjem periodu samostalno voditi opštinu Rožaje, kazali su Dnevnim novinama iz Opštinskog odbora ove stranke.

Podsjetimo, na lokalnim izborima koji su održani 27. maja, Bošnjačka stranka osvojila je u Rožajama 19 od ukupno 34 mandata, slijedi DPS sa deset, SD četiri i SDP jedan mandat.

“U cilju oživljavanja svih ideja koje se odnose na unapređenje životnih uslova građana i razvoj opštine, bićemo otvoreni za saradnju sa svim političkim subjektima koji su spremni da daju svoj doprinos na tom putu, kako bi, po ugledu na političku praksu čiji je cilj društveni progres, udruženim kapacitetima koračali prema ostvarenju kolektivnih interesa”, kazali su iz OO BS Rožaje.

Mandat lokalnog parlamenta, kako su naveli, formalno će početi u skladu sa rokom koji je zakonom predviđen.

“U saglasnosti sa utvrđenim propisima i principima unutarstranačke demokratije nadležni organi stranke će odlučiti kome će biti povjeren mandat predsjednika opštine”, kazali su iz BS.

Zahvaljujući predstavnicima politike Bošnjačke stranke u Vladi Crne Gore i uspostavljenoj koalicionoj saradnji na državnom nivou, kako su naveli iz OO BS, pokrenuti su brojni investicioni procesi koji vode sveukupnom razvoju opštine Rožaje i sjevera zemlje.

“Racionalnom politikom, rožajska lokalna samouprava je u proteklom periodu, posredstvom spomenute saradnj e, aktivno radila na unapređenju životnog ambijenta građana, fokusirajući se na izgradnju i osavremenjavanje putne infrastrukture koja je osnov raznih oblika budućih ulaganja”, naveli su iz OO BS.

Kako bi opravdala povjerenje koje su joj ukazali građani Rožaja, BS je odmah nakon završetka izbora, krenula u sprovođenje izbornog programa.

“Postavljen je kamen-temeljac za izgradnju Gradske tržnice i pokrenut je novi talas izgradnj e i sanacije lokalne putne mreže, te nastavljena realizacija započetih projekata. U skorijem periodu počećemo izgradnju i drugih najavljenih objekata od javnog značaja namijenjenih školama, vrtićima i administrativnim kapacitetima opštine, kao i onih koji će biti u službi unapređenja preduslova kako za razvoj turizma i poljoprivrede, kao strateških grana privređivanja, tako i za uspostaljanje platforme za oformljavanje realnog sektora proizvodnje, koji će biti usko povezan sa stranim ulaganjima i otvaranjem novih radnih mjesta”, pojasnili su iz rožajskog odbora BS.

Vođeni već utvrđenim idejnim rješenjima, kako dodaju, paralelno će raditi na povezivanju opštine sa drugim djelovima zemlje i regiona savremenim saobraćajnicama, koje će usloviti otvaranje novih poglavlja unutardržavne i prekogranične saradnje, praćene brojnim finansijskim benefitima koje prvenstveno nude inostrani fondovi.

“Posebnu pažnju posvetićemo najugroženijim kategorijama stanovništva kroz programe koji nude rješavanje stambenih pitanja te druge vidove materijalnih davanja. Dodatno ćemo intenzivirati proces integracije osoba sa invaliditetom u društveni sistem tako što ćemo aktivno uklanjati arhitektonske barijere koje otežavaju ili pak onemogućavaju njihovu mobilnost i stvarati uslove za njihovo zapošljavanje”, zaključuju iz OO BS Rožaje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
plav
Gost
plav

Prije svega treba raditi na opismenjavanju gradjana

Raki
Gost
Raki

Ne zanima porodice asfaltiranje…asfalt se ne jede…sedam plata dugujete..to je bruka i greota..pripritet su plate uposljenih pa posle asfaltirajte i do berana

Bob Rock
Gost
Bob Rock

BS otvara sajam trgovine foteljama. Svi zainteresovani uhljebi,sto ce reci djeca, strine, tetke, i ostala familija, DPS,SD… da se jave i da donesu svoje fotelje radi razmjene kako bi se svi zajedno sto bolje uhljebili na drazve jasle!

Send this to a friend