Politika

BS: I mi smo dio tekovine anti- fašističkog ustanka

Šahman

Bošnjačka stranka čestita svim građanima Crne Gore Dana državnosti, koji se obilježava u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu formalno priznata kao samostalna i nezavisna zemlja, te na isti datum 1941. kada je otpočeo svenarodni ustanak protiv fašizma.

“Važnost ovog datuma odnosi se, prije svega, na njegov anti-fašistički karakter, što je bitno ne samo za istoriju Crne Gore, već i za čitav region. Bošnjački narod u Crnoj Gori bio je značajan dio tekovine anti-fašističkog narodnog ustanka dajući nesebičan doprinos ideji slobodne Crne Gore, na čijim temeljima je stvarana multietnička i multikulturalna Crna Gora”, navodi se u čestitiki BS.

Posebno, kako ističu, važno da Crna Gora danas slavi 13. jul, Dan državnosti “u duhu slobode i demokratije, kao članica NATO savaza i posvećenosti evropskim integracijama”.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ccccccc
Gost
ccccccc

Jes, u pravu si ali, ti si iz jednonacionalne stranke a pravi antifšisti su bili partizani, borci svih nacija i narodnosti. Jednonacionalne jedinice su bile na strani fašista….građanska opcija je zakon, đe možemo i ja i ti zajedno….do pobjede,ovako, ja kod tebe ne mogu i neću…,,smrt fašizmu sloboda narodu”.

montenegrino
Gost
montenegrino

samo vi dizite ruku kad vam narede iz dps-a ne hajuci za nikoga pa cete svakako dobit ovakve komentare kao sto su ovi predhodni

Enigma
Gost
Enigma

Ti si Turcin Srbine …. ha ha ha

Ano
Gost
Ano

Samo slusaj ove izrode…

ND
Gost
ND

A cija je handzar divizija? Koga su ustase zvale cvijetom Hrvatskog naroda?

Send this to a friend