Politika

BS: Neophodno pokrenuti razgovore državnih institucija sa svim vjerskim zajednicama

Potpredsjednik Bošnjačke stranke Kemal Purišić, politički direktor Suljo Mustafić i član Izvršnog odbora za međunarodnu saradnju Sead Šahman imali su, u Briselu, prvi zvaničan susret sa predsjednikom Evropske narodne partije Donaldom Tuskom, koji je nedavno izabran na Kongresu EPP-a u Zagrebu.  Kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke, tokom razgovora, analizirana su aktuelna politička dešavanja u Crnoj Gori, sa posebnom pažnjom na događaje koji su uslijedili nakon donošenja Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Predstavnici BS su ukazali na važnost evropskog puta Crne Gore i jačanja međusobnog povjerenja kroz dijalog o svim značajnim pitanjima.

“Ocijenjeno je da je neophodno pokrenuti razgovore državnih institucija sa svim vjerskim zajednicama, u cilju smanjivanja tenzija i očuvanja stabilnosti društva. Potrebno je da svi subjekti iskažu spremnost na dijalog u institucijama Crne Gore, bez uticaja i miješanja sa strane. Vrlo je važno očuvati dostignute demokratske vrijednosti i građanski koncept države utemeljen na prozapadnim vrijednostima”, navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Predstavnici BS su poželjeli uspjeh u radu novoizabranom predsjedniku EPP Donaldu Tusku i uputili mu poziv da posjeti Crnu Goru i Bošnjačku stranku.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Seaspirit
Gost
Seaspirit

NE DAMO SVETINJE NE DAMO SVETINJE…

Rozaj
Gost
Rozaj

Lipovo, pravo zboris

Lipovo
Gost
Lipovo

A što nijeste analizirali situaciju u CG, ovdje kod nas, u ,,svojoj,, Državi , nego to činite po Evropi. Čije je Vaše mišljenje?

Bora Bora
Gost
Bora Bora

Dosta vise..

Fazil
Gost
Fazil

Bosnjacka stranka treba da povuce podrsku za ovaj zakon, a ne da slijepo slijede politiku DPS-a.

Mudrac
Gost
Mudrac

Vazda ste zivjeli na lukavstvo i kukavicluk. Vec mjesec dana.Pravoslavni narod stotine hiljada valja se C.Gorom .za pravdu ne samo svoje vjere.vec i za ostale vjere u C.Gori. A vi ste KUKAVICKI cutali ( cast izuzecima ).cuvajuci svoje nezasluzene pozicije . Sada.kada ste osjetili.da Smo blizu pobjede.JAVLJA TE SE.da treba o svim vjerama ponovo.zahedno razmatrati. E .nece ici.izadji te na… Više »

Gusinje
Gost
Gusinje

Vi samo donosite zlo-sve je poznato i jasno vi ste rak rana na Balkanu vi živite u prošlosti i mitomaniji,sa vama nikad sve ste pokazali u Bosni i Kosovu o kakvoj se ljudskoj veličini radi

pitaj đeda
Gost
pitaj đeda

Nije u pitanju ljuckost nego ostanak. Ovo ni tvoji turci nisu rasu radili …. gusinje.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ja sam pravoslavni i vecina kao ja pa ne mislimo kao ti i tvoja manjina pravoslavna.To ne znaci da ces ti i tvoja manjina diktirati i uslovljavati mene i vecinu jer nece ti biti dozvoljeno.Sto to brze shvatis bice ti lakse i bolje,znaci na izborima dobije vecina i vecinski donese zakon I to je demokratija to se mora postovati.Ne rusenjem,lomnjenjem,paljenjem… Više »

Ranko
Gost
Ranko

Dje je Dzudza…ljubavnik

Fioka
Gost
Fioka

Molim predsjedništvo DPS-a da se prave da su mrtvi, da pređu u hibernaciju dok ovo prođe. Svakom vašom izjavom pokazujete da smo slabi i dajete snagu litijašima. Ne mogu da vjerujem koje greške pravite, kao da smo djeca.

Suljo Kožar
Gost
Suljo Kožar

Allah je veliki, samo on spoznaje svu dobrotu koju ima naša vođa ! Grehota je što napadaju Srbe!

Jovo Kapa
Gost
Jovo Kapa

Predsedniče morate nam omogućiti izgradnju dzamije na Cetinju, ako je mi ne napravimo ovi Srbi će zidat manastire za Rista

pitaj đeda
Gost
pitaj đeda

I treba vam jedna džamija umjesto fabrike čokolade

Mina
Gost
Mina

Dobro da ste ,konacno,nesto rekli u vezi sa ovim nakaradnim zakonom.

Send this to a friend