Politika

BS pozdravila odluku Krivokapića: Vjerujemo da je ovo otklon od politike negiranja genocida

Ilustracija

Bošnjačka stranka pozdravlja odluku premijera Zdravka Krivokapića, da zbog stava o Srebrenici, zatraži razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

<<<Krivokapić pokreće smjenu Leposavića: Odluku nisam donio zbog ucjena i pritisaka, pokušaj rušenja Vlade iznutra<<<

“Raduje nas da je premijer Krivokapić uvidio da pojednici koji nisu spremni da priznaju da se u Srebrenici desio genocid, ne mogu biti na odgovornim pozicijima u državi. Vjerujemo da je ovo otklon od politike negiranja genocida”, navodi BS.

Inicijativa o smjeni Leposavića koju su pokrenule Bošnjačka stranka i druge političke partije i organizacije naišla je na ogroman odziv građana Crne Gore, što je, ističu, pokazatelj ispravne politike koju vodi BS.

“Ovakva odluka sigurno je donešena i pod pritiskom međunarodne zajednice, koja je nedvosmisleno i jasno poručila Vladi Crne Gore i svim njenim ministrima, da se u Srebrenici desio genocid”, navodi BS.

Bošnjačka stranka je, ističu, uvijek zagovarala politiku pomirenja, dijaloga i kompromisa.

“Nema evropskog puta Crne Gore bez suočavanja s prošlošću. Jasno smo poručili da je za nas Srebrenica crvena linija. Uvijek ćemo biti na strani istine, pravde i jednakosti, sa posebnim pijetetom prema žrtvama iz prošlosti”, poručuje BS.

Send this to a friend