Politika

BS Rožaje poziva DPS da ne unosi pometnju među građane

Rožaje

Nakon izjave DPS da je BS Rožaje zadužila ovu opštinu 15 miliona eura  Bošnjačka stranka poručuje da su oni za razliku od DPS-a samo u toku prvog mandata vršenja vlasti, krenuli  u realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekta kako bi se stvorili uslovi za formiranje i razvoj proizvodnje koju, kako kažu, poharao DPS.

Iz BS navode da je DPS prilikom odlaska sa rukovodećih pozicija ostavio za sobom blokirane račune pojedinih preduzeća i ustanova te dugove koje i danas Opština izmiruje.

“Kako bismo sanirali i gradili putnu mrežu, čije ste održavanje sveli na „krpljenje“ od izbora do izbora, podigli smo kredit kod Investiciono-razvojnog fonda u iznosu od 2.350. 390.00 eura. Sjetite se kredita za izgradnju gradskog vodovoda od 1, 836,904.00 koji ste podigli posredsvom garancije Vlade a čiju ste rate ostavili nama da otplaćujemo. Kako bismo skinuli infrastrukturno i kreditno breme koje ste servirali nama i građanima Rožaja, podigli smo sanacioni kredit koji je iznosio 3.115.065.00 eura. “, kažu iz BS.

Što se tiče fabrike „Gornji Ibar“, kako navode, koja je zapošljavala 1 860 radnika, ne mogu, a da ne poštede  DPS činjenice da je, usljed loše privatizacije koju su sproveli transformisana u 159 firmi koje se bave drvopreradom i zapošljavaju jedva 200 ljudi.

“Isti talas bezuspješno vođene privatizacije od strane kadrova DPS-a zahvatio je, 1995. godine, 17 privrednih društava, čiji radnici, osim što su ostali bez posla, nisu mogli da ostare zakonom garantovana prava.
Podsjećamo javnost da je 1990. godine u Rožajama radilo 5 080 radnika, da bi, zaključno sa krajem vaše vladavine taj broj pao na 2 516 zaposlenih”, kažu iz BS.

Kako dodaju, priznaju da investitori „nisu čekali na Mehovom kršu“ pa je lokalna uprava glavne partnere pronašla među relevantnim državnim resorima.

“Činjenica je da ne smijemo iznevjeriti povjerenje koje su nam ukazali građani, shodno tome, organi lokalne uprave, u saradnji sa nadležnim institucijama krenuli su u intenzivnu realizaciju zacrtanih projekata i „ispunjenje obećanja“ od kojih su mnoga data još u vrijeme vaše autokratije”, navode iz BS.

Nije moguće, kako smatraju, u formi jednog saopštenja obuhvatiti sve investicije koje su pokrenute na osnovu inicijativa lokalne uprave usmjerenih prema Državi. “Ako uporedimo ono što ste vi, u toku vašeg razdoblja napravili, ostvarenja Bošnjačke stranke i lokalne uprave u Rožajama prevazilaze granice „investicionog buma“, što će građani, sigurni smo, nagraditi na izborima koji slijede.”

Kako navode obnova i izgradnja lokalne putne mreže, radovi na Zaobilaznici II, puštanje u pogon Skijališta, koje, u gradu pod planinom, godinama nije bilo u funkciji, otvaranje Dnevnog centra za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju, o kojem se dugo godina govorilo, vidni su produkti zalaganja i rada rukovodstava koje DPS proziva.

“Projekti Gradske tržnice i Zgrade vrtića počinju se sprovoditi u toku prvih dana ovogodišnje građevinske sezone. Stvoreni su uslovi za izgradnju puta prema Biševu, kako bi se, zahvaljujući istom, osigurao optanak mještana brojnih mjesnih zajednica na tom prostoru. Započeti su radovi na projektu Hajla-Štedim, u susret osposobljavanja tog lokaliteta za zimski turizam, projekti vodovoda, restrukcije igrališta, izgradnja sportske sale, i još mnogi drugi, o kojima ste se mogli informisati putem Lokalnog javnog emitera a i državnih medija”, smatraju iz BS:

Napominjemu, iznos realizovanih i započetih investicija u periodu od 2014. do 2017. godine dostigao je 15. 925. 283.47 eura.

“Podsjećanja radi, obilaznica I, u koju ste svojevremeno uložili blizu četiri milona eura biće sanirana od strane kadrova Bošnjačke stranke, čiju radnu efikasnost neutemeljenim prozivkama ne možete dovesti u pitanje u očima građana.
O napretku sredine u kojoj živimo govori i pokretanje niza drugih projekta. Za projekat Radio Televizije Rožaje obezbijeđeno je preko 100 000 eura bespovratnih sredstava, ne računajući druge projekte koje se uz taj palalelno realizuju. Sekretarijat za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu je u saradnji sa resornim ministarstvom i stranim fondovima u Rožaje, u periodu od tri godine donio milion i osamsto eura, a u sportsku infrastrukturu uloženo je preko 250 000 eura. “, smatra BS.

“To što vam je veliki dio građana, na prethodnim izborima, uskratio podršku, ne znači da treba da prestanete da nudite konkretna rješenja u pravcu unapređenje životnih uslova u zajednici. Prikladno funkciji modela višestranačja, ulogu katalizatora razvoja našeg grada možete ostvariti i iz opozicionih klupa, jer zadatak opozicije ne bi trebao da se svodi na krivo interpretiranje činjenica. Na putu kreiranja i sprovođenja razvojne vizije našeg grada, bilo bi korisno da politički ego stavite pod kontrolu te da postanete dio tima koji radi na ostvarenju sveukupnog dobra naših građana”, poručuju na kraju.

B.M.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sale
Gost
Sale

DPS ceka pogodan trenutak da zada zavrsni udarac BS, zato napusti te koaliciju dok jos nije kasno.

Emir
Gost
Emir

Strasno mi je to sto BS krivicu svojih postupaka zeli prebaciti na druge..

Milovan
Gost
Milovan

Mislim da je BS od svih mogucih alternativa za najgore se opredjelila!

Dacic
Gost
Dacic

Ovo sto BS prica je samo los argument. Istina da je DPS ostavio milion duga i to je utvrdjeno kontrolom sve ostalo su lazi i izmisljotine bosnjacke stranke. O njihovim zaposjavanjima pricati necu, dovoljno govori cinjenica da 30% zaposlenih u Opstinu ne dolazi na posao jer nema prostora za sjedenje

Aminica
Gost
Aminica

BS je unistio Rozaje

Nikola I
Gost
Nikola I

Neja ste nsm rekli.. e sad bi nas cihenjeni predsjednik trebao da smijeni cijeli odbor dps u RO. To bi mu jedino bilo ispravno da pokaze narodu da su to mlatili i pricali na svoju ruku..

Emina
Gost
Emina

Dodji ti u Rozaje pa da vidis sta se desava, bice ti jasno. Neko mora da zastiti i preko 5000 glasaca DPS-a u Rozajama

Aoooo
Gost
Aoooo

Sta je to koalicioni partneri, pa ovo nije moguce…

Send this to a friend