Politika

BS Rožaje: Razgovaraćemo sa koalicionim partnerima o učešću u vlasti

Rožaje

Na petoj redovnoj sjednici Opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Rožajama, održanoj juče jednoglasno je donesena odluka o pokretanju razgovora sa koalicionim partnerima na državnom nivou o učešću u vlasti na lokalnom nivou.

Formiran je i pregovarački tim od šest članova koji će u narednom periodu obavljati razgovore sa predstavnicima opozicionih partija u Rožajama sa kojima Bošnjačka stranka čini vlast na državnom nivou.

Predsjednik Odbora u Rožajama, Rahman Husović, prije usvajanja prijedloga o pregovorima, kazao je da BS, iako na lokalnom nivou ima apsolutnu vlast, treba da načini korak prema saradnji sa opozicionim partijama u opštini koje su se pokazale kao stabilni i korektni politički partneri na državnom nivou u cilju daljeg zajedničkog djelovanja koje će biti u interesu svih građana.

Husović je između ostalog iznio zapažanje da fokus vlasti u Rožajama, u narednom periodu, treba da bude na ubrzanju razvoja svih oblika infrastrukture i unapređenju životnog ambijenta građana što se jedino može postići, kako je rekao, zajedničkim zalaganjima svih društvenih subjekata.

“Odgovoran odnos prema vlasti i društveno- politička saradnja na svim nivoima garantuju dostizanje cijeva koji su u skladu sa napretkom kako lokalne zajednice tako i države”, naveo je Husović.

Prijedlog o razgovorima u pravcu formiranja koalicije na lokalnom nivou prethodno je jednoglasno bio podržan i od strane članova Izvršnog odbora BS-a u Rožajama. “Jednoglasno usvajanje prijedloga na svim organima stranke govori o usklađenom unutarstranačkom radu i privrženosti istim ciljevima, konstatovano je između ostalog u toku zasijedanja.”

U okviru druge tačke Dnevnog reda bilo je riječi o implementaciji modela konsolidacije opštinskih finansija te o održivim rješenjima koja će funkcionisanje lokalne samouprave učiniti efikasnijim.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
101
Gost
101

Je li se ovo radnici otpustaju sa posla da bi imalo mjesta za ove koalicione partnere ili mi se to samo cini da je tako? I ne znam u istoriji DPS-a da je u nekoj opstini dobio apsolutnu vecinu a da se sjetio dobrodusno kao vi da podijeli mjesto sa nekim koalicionim partnerima. Glasove u Rozajama ste dobili da biste… Više »

anonimus
Gost
anonimus

BS je prevarantska partija, namjerno su pozapošljavali sve što je glasalo za njih, a onda će sada u formi tehnoloških viškova da isplate svoje glasače za lijepi novac od po desetak hiljada eura. Taj ko bi pristao da vam bude pokriće u vidu koalicije za takvu rabotu ne bi bio baš mnogo politički pismen.

Hajran
Gost
Hajran

To je to.Jos SD da se ubaci I gotovi ste.Hahahahaha.

Harun
Gost
Harun

I ti se Rahmane predade.Kratko si odolijevao pod pritiskom da uvuces SD neznalice i poltroncice u vlast.Pih.

Veljo
Gost
Veljo

Predadose se i Rozajci.Katastrofa.I tamo hoce SD uhljebi da se uvuku u vlast.Crnogorsko drustvo je spalo na najnize moguce grane.Pih.

Hazbo
Gost
Hazbo

Tako je, dajte nesto I SD-u, ima da vas razjede iznutra kao sto deru DPS dje ih je zapalo.

Nik
Gost
Nik

E duse vase, lopovske!

Send this to a friend