Politika

BS: Škola u Pljevljima zloupotrijebljena kao obrazovna institucija, vjerska ubjeđenja ne propagirati gdje im nije mjesto

Bošnjačka stranka (Arhivska fotografija)

Podjela poklon paketića za đake prvake u Pljevljima povodom dana srpskog sveca klasičan je primjer religijskog djelovanja u školama, što je strogo zabranjeno, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

“Smatramo da je na ovaj način grubo zloupotrijebljena škola, kao obrazovna institucija. Ovakvim činjenjem se narušava princip sekularnosti, pa pozivamo ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić da se oglasi ovim povodom i saopšti cjelokupnoj javnosti da li će dozvoliti da se škole pretvore u mjesta gdje se klasičnim nametanjem šire vjerska ubjeđenja”, poručuju iz BS-a.

Svima je jasno, navode iz stranke Bošnjaka,  da su Pljevlja multietnička sredina i ovakav potez je direktno kršenje Ustava, a zatim i Zakona o obrazovanju.

“Crna Gora je građanska i sekularna država. Da li će aktuelna vladajuća struktura dozvoliti da se naruši ovaj koncept, ostaje na njima da odluče. Ipak, vjerujemo da će građani prepoznati da ovakav način djelovanja vodi u podjele i vraća nas u devedesete godine”, dodaju iz BS-a.

Iz BS-a. navode da je Građanska Crna Gora danas je na ispitu.

“Partije većine, koje u sebi imaju građanski prefiks, najpozvanije su da se danas oglase ovim povodom i na djelu pokažu da je Crna Gora država svih njenih građana i da se vjerska ubjeđenja ne mogu propagirati tamo gdje im nije mjesto”, zaključuju iz Bošnjačke stranke.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Evo vec je bolje a tek ce da bude.Poceli smo opet sa cirilicom,vise nije sramota da se kaze u Crnoj Gori da sam pravoslavac i vjernik takodje polako se vrace sloboda govora i pravo na svoje misljenje a ne Milovo.Pa paketici u skolama pa muslimanima smeta sto su i njihova djeca isto dobila poklon i to je normalno.A mojoj slobodno… Više »

Kriger
Gost
Kriger

Ne brinite, Suada Zoronjić i Albin Ćeman se neće javiti.Trenutno provjeravaju kako im stoje šubare.

Nino
Gost
Nino

A sta drugo da ocekujemo od cetnika ??

Big
Gost
Big

Ovo je neko inacenje ,maloumnos,,trovati djeci od malih noga totalni promasaj. Elito ako vas ima oglasite se .

Razum
Gost
Razum

Neka dijele paketice svima, ako zele iz humanih razloga. Samo bez propratnog propagandnog materijala jer je neukusno, u najmanju ruku.

Send this to a friend